Lrytas.lt biblioteka: 1113. I.Jonušytė „Prašau, nesudaužyk mano širdies“

I.Jonušytė. "Prašau, nesudaužyk mano širdies". "Magilė", Panevėžys. 2013.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2013, 9:25 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:25 AM

  „Prašau, nesudaužyk mano širdies“, – jausmingu pavadinimu neseniai išleista nauja rašytojos Indrės Jonušytės novelių knyga - šeštoji jos kūryboje.

Prieš aštuonerius metus audringai debiutavusi erotiniu romanu „Rožių sala“, naujoje knygoje autorė gilinasi į tą pačią sferą – meilę. Tiesa, šįkart rašytojai rūpi atsakyti į kiek kitus klausimus.

Ar galima kartais ignoruoti aplinką ir tau nereikšmingus žmones bei gyventi taip, kaip tau norisi? Ar įmanoma tau svarbiais ir artimais žmonėmis vėl patikėti iš naujo, jiems atleisti? O dėl jų išgyventą skausmą palaidoti praeities kapinėse. Gal tai ir yra drąsa būti laimingam?

Sunkia liga serganti rašytoja Klara trumpam pasprunka iš ligoninės. Ar tam, kad per šį savo ekspromtą nepagydomai pamiltų žalias policininko akis?

Jas Klara įsidėmi tuomet, kai stebuklingai išsivaduoja iš bandančių ją sulaikyti pareigūnų. Visą dieną parduotuvėse vagiliavusi ir nuo policininkų pasprukusi mergina pasislepia prabangiame viešbutyje. Tačiau nuo šiol žalios akys nesiliauja ją persekiojusios ne tik vaizduotėje, bet ir tikrovėje...

Ką reiškia beatodairiškai mylėti visam pasauliui nuigarą atsukusį žmogų? Ar pirmas dviejų žmonių susitikimas gali būti lemtingas? Apie tai – Lietuvą ir Ispaniją į visą pasaulį iškeitusių Dominyko ir Ranjos susitikimo istorija.

I.Jonušytė - puiki pasakotoja. Kai kurios subtiliomis detalėmis kuriamos pasakojimo atkarpos – tarsi įvairiai apšviestos fotografijos ar tapybos darbai.

Knygą reikia skaityti neskubant ir tiesiog pasimėgauti stilingu tekstu. Pavyzdžiui, Klaros istoriją pasakoja jos katė. Kas jau kas, o pati savo namuose keturias kates auginanti knygos autorė I.Jonušytė tikrai žino, kiek daug šie gyvūnai supranta.

Autorė gimė ir mokėsi Panevėžyje. Šiame mieste ji lankė dailės mokyklą. I.Jonušytė baigė Vilniaus universitetą.

Daug keliaujanti, kalbanti šešiomis kalbomis, fotografuojanti, piešianti jauna rašytoja pastaruoju metu gyvena Belgijoje. Dalį laiko ji praleidžia numylėtoje Graikijoje, o įkvėpimo savo kūrybai semiasi ne tik užsienyje, bet ir gimtojoje Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.