Lrytas.lt biblioteka: 1246. „Rinkis vardą lietuvišką“

Leidykla „Versus aureus“ išleido unikalų žodyną „Rinkis vardą lietuvišką“. Klaipėdos universiteto darbuotojų parengtame leidinyje pateikiami baltiškos kilmės lietuvių vyrų ir moterų vardai, trumpai paaiškinamos jų reikšmės. Žodyną sudarė Ramunė Dabrytė, Rūta Sakalauskaitė, Dalia Pakalniškienė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2014, 10:30 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:35 AM

Anot Veronikos Povilionienės, vardas nėra tik paprastas žodis: „Juo labiau – vien garsų derinys žmogui pašaukti. Lietuviškas vardas – gyvenimo kelio linkėjimas, su savo prasme ir tūkstantmete istorija.

Tyrėjams linkėčiau, toliau gilinantis į mūsų vardų reikšmes ir jų raidą, atverti visuomenei jų ištakų gelmes ir iki šiol dar ne visai suvoktas prasmes.

Tai bus neįkainojama nauda mūsų lietuviškai tapatybei, mūsų tautiniam išlikimui, mūsų senos ir puikios kalbos įtvirtinimui. O mūsų vaikų vardai, kalbėdami apie šeimos, giminės kilmę, protėvius, jų gyvenimo kelius ir vertybes, liudys kiekvieno iš mūsų ir visos mūsų tautos savastį dabartyje ir ateityje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.