Poetų grupė „Svetimi“ sugrįžo po 20 metų

Poetų grupė „Svetimi“ po dvidešimties metų sugrįžo su nauja poezijos antologija „Svetimi po 20“. Leidyklos „Homo liber“ išleistoje knygoje sudėti penkių poetų – Dainiaus Dirgėlos, Evaldo Ignatavičiaus, Liutauro Leščinsko, Alvydo Šlepiko ir Donato Valančiausko – tekstai, gimę per pastaruosius dvidešimt metų po pirmosios „Svetimų“ antologijos, pasirodžiusios 1994 m.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2014, 4:08 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 8:26 PM

Skaičius 20 žymi ir praėjusius lietuvių poezijos metus, ir tekstus – būtent po 20 tekstų suguldė į šią knygą penki SVETIMI poetai. Antologija novatoriška tuo, kad skaitytojas joje neras konkrečios tekstų autorystės, visų tekstų autoriai – SVETIMI.

„Atvirai sakant, norisi naujų skersvėjų lietuvių poezijoje, šiokio tokio skandalo, binkiškų keturių vėjų, – sako leidyklos „Homo liber“ vadovas, literatūros tyrinėtojas Vilius Gužauskis. Jis tvirtina, kad poetai, kurie įsivaizduoja tą darantys, yra šaunuoliai, bet šiek tiek užsidarę kamerinėje individualių pergyvenimų erdvėje ir, beje, jie jau savo darbą padarė: poezija, kaip ir visame pasaulyje, tapo grupelės žmonių „esperanto“.

„Ar „Svetimi“ sugebės pralaužti poezijos ir žmonių Sieną – klausimas, bet tas žaidimas, kurį jie pradėjo, yra gražus. O kas yra poezija? – aišku, žaidimas. Žaidimas žodžiais, formomis, mintimis, jausmais. Pažaiskime, gal kas nors iš to išeis, gal po keturių vėjų prabus Putinas (žodis kaip žvirblis – pasakei ir amen, bet tikrai turėjau omeny Vincą Mykolaitį–Putiną)“, – kalba V.Gužauskis. Knygos išleidimą rėmė Lietuvos kultūros taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.