Naujame romane apie Džeimsą Bondą blogį įkūnys rusai

2015 metų rugsėjo mėnesį pasaulį išvys naujas romanas apie Agento 007 Džeimso Bondo nuotykius. Knygą parašė tas pats britų autorius Anthony Horowitzas, kuriam Arthuro Conano Doyle'io įpėdiniai patikėjo Šerloko Holmso sagos tęsinį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 6, 2014, 9:04 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 8:48 AM

Rašytojas Ianas Flemingas kūrė romanų ir apsakymų apie Džeimsą Bondą ciklą (iš viso išėjo 14 knygų) nuo praėjusio amžiaus šeštojo dešimtmečio pradžios iki septintojo vidurio. Dvi paskutinės knygos buvo išspausdintos po autoriaus mirties – I.Flemingas, žaisdamas golfą, mirė nuo širdies smūgio 1964 metais.

Autoriaus teisių perėmėja kompanija „Ian Fleming Publications“ savo interneto svetainėje pranešė: nutarta išleisti tęsinį. Autoriumi pasirinktas A.Horowitzas. Jam tai jau antras garbingas pasiūlymas: anksčiau A.Conano Doyle'io palikuoniai sudarė su A.Horowitzu kontraktą, pagal kurį jis parašė knygą „Šilko namai“ apie „paslaptingiausią Šerloko Holmso bylą“. Pagal siužetą šį daktaroVatsono kūrinį jis prisakė paskelbti po šimto metų. Opiumo rūkyklos, gauja airių galvažudžių ir netgi Šerloko Holmso įkalinimas (iš kalėjimo jis, žinoma, pabėga) – siužetas suregztas su užmoju.

Užsakovams patiko ir A.Horowitzas išleido antrą romaną „Moriartis“. Šįkart Šerloko Holmso mirties priežastis tiria seklys iš amerikietiškos Pinkertono agentūros.

Pastaruosiuose dviejuose leidiniuose A.Horowitzas turėjo visišką laisvę, o romanas apie Džeimsą Bondą pagrįstas I.Flemingo pastabomis, surašytomis TV bondianos kūrėjams. Rašytojo dukterėčia pasakojo, kad šeštajame dešimtmetyje jis parašė daugybę scenarijų epizodų, kurie taip ir nebuvo įkūnyti ekrane. Rankraščiai atsidūrė archyve.

A.Horowitzo knyga vadinsis „Žmogžudystė ant ratų“ (veiksmas vyksta per automobilių lenktynes Vokietijoje), joje figūruoja įprasti herojai – pavyzdžiui, mis Manipeni ir M, Mi-6 šefė.  Džeimso Bondo priešininkai šįkart - sovietinės specialiosios tarnybos

A.Horowitzas išgarsėjo kaip paaugliams skirtų detektyvų autorius. Panašu, kad už lakią fantaziją jis turi dėkoti savo ekscentriškai motinai: kaip pasakojo pats A.Horowitzas, 13-ojo gimtadienio proga ji padovanojo jam žmogaus kaukolę.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.