Susitikimuose rašytojai vaišins „Sriuba“ ir „Blynais spintoje“

Knygynų tinklas „Pegasas“ kartu su penkiomis knygų leidyklomis – „Alma littera“, „Tyto alba“, „Baltos lankos“, „Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla“ ir „Šviesa“ – tęsia susitikimus su populiariausiais ir mažiau pažįstamais lietuvių autoriais, kad knygų gerbėjai galėtų atrasti, koks įvairiapusiškas yra šiuolaikinės lietuvių literatūros pasaulis.

Žurnalo „Panelė“ redaktorė, rašytoja Jurga Baltrukonytė.<br>Organizatorių nuotr.
Žurnalo „Panelė“ redaktorė, rašytoja Jurga Baltrukonytė.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-22 00:30, atnaujinta 2018-01-25 04:17

Iniciatyvos „Šiuolaikinių lietuvių autorių knygos. Atrask ir didžiuokis“ metu bus surengta beveik 50 susitikimų su 26 rašytojais net 13-oje Lietuvos miestų. Pasak knygynų tinklo „Pegasas“ vadovės Lilijos Tolbatovos, lietuviškos knygos tiek žanrų įvairove, tiek menine ar pramogine verte nė kiek nenusileidžia užsienio rašytojų kūriniams.

Kelionė į teatrą su Dovile Zelčiūte ir Oskaru Koršunovu

Žinoma rašytoja, poetė, eseistė Dovilė Zelčiūtė pristato knygą „Kelionė su Oskaru Koršunovu“ ir kalbina režisierių Oskarą Koršunovą bei OKT užsienio reikalų vadybininkę Audrą Žukaitytę. Knygoje užfiksuotas Oskaro Koršunovo režisuotų spektaklių „Išvarymas“, „Katedra“, „Miranda“, „Žuvėdra“ gimimas, žiūrovams nematomi spektaklių „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“, „Meistras ir Margarita“, „Hamletas“, „Dugne“ užkulisiai ir kasdienybė. Renginį ves žurnalistė, kino ir teatro kritikė Rūta Oginskaitė.

Renginys Vilniuje:

Laikas: spalio 23 d. (ketvirtadienis) 18 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, Vilniaus PC Akropolis, II aukštas.

Tobulų prezentacijų kūrimas su Arturu Laskausku

Profesionalus prezentacijų konsultantas Arturas Laskauskas dalija patarimus apie sėkmingas prezentacijas: knygos „Prezentacija kitaip, arba pamirškite migdančias skaidres“ pristatymas. Nesvarbu, ar prezentacijų ruošimas yra jūsų kasdieninio darbo dalis, ar retkarčiais pasitaikanti užduotis – specialisto patarimai pravers kiekvienam.

Arturas Laskauskas kuria pirmaujančių įmonių prezentacijas konkursams ir vadovų susitikimams užsienyje, teikia patarimus savo tinklaraštyje www.prezentavimas.lt ir veda prezentacijų seminarus. Jo paslaugomis naudojosi Microsoft Lietuva, Maxima Lt, Heineken, Hoermann Lietuva, BASF, KRKA ir kiti.

Renginys Panevėžyje:

Laikas: spalio 22 d. (trečiadienis) 18 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, Panevėžio PC „Babilonas I“.

Dailininko Mikalojaus Vilučio esė bei piešinių „Sriuba“

Dailininkui Mikalojui Vilučiui „Sriuba“ – jau antroji esė knyga, savotiškas pirmosios knygos „Tortas“ tęsinys. Pats autorius savo paveikslų ir tekstų knygą vadina samprotavimais, o jos išleidimo tikslą įvardina kaip norą atsikratyti mintimis, kurios užkimšusios galvą.

„Buvau vaikas, paišiau paveikslėlius, vėliau buvau menininkas girtuoklis, nepripažintas genijus. Tada sukūriau geriausius savo paveikslus. Paskui buvau pripažintas dailininkas, bet jau nebe genijus. Vilniaus dailės akademijoje mokiau studentus meno, nors nežinau, kas menas yra. O dabar nežinau nieko. Iš savo nežinojimo knygą parašiau ir pavadinau ją „Sriuba“. Mano virtuvėje virtos visiems žinomos mintys. Gal kiek kitokio skonio. Cogito ergo sum“, – pasakoja autorius.

Renginys Vilniuje:

Laikas: spalio 24 d. (penktadienis) 18 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, Vilniaus PC VCUP, I aukštas.

Sovietinių ideologijų amžius naujoje Sauliaus Šaltenio knygoje

Prozininkas, dramaturgas, kino scenaristas, Nepriklausomybės akto signataras Saulius Šaltenis pristato naujausią savo knygą „Demonų amžius“. Šis romanas – tai didelės meilės, vilčių ir tragiškų praradimų kupina poetės gyvenimo istorija. Romano veiksmas vyksta sudėtingais prieškario ir pirmaisiais okupacijos metais.

Lemtingi įvykiai į savo sūkurį įtraukia talentingą poetę Juditą. Iš naivaus iliuzijų pasaulio staiga ji patenka į skaudžią akistatą su laiku. Įžvalgesnis skaitytojas poetės gyvenimo istorijoje nesunkiai pastebės paralelių su Salomėjos Nėries biografija.

Renginys Vilniuje:

Laikas: spalio 24 d. (penktadienis) 18 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, Vilniaus PC Akropolis, II aukštas.

Filosofas Arvydas Juozaitis ir karališkas Karaliaučiaus miestas

Filosofas Arvydas Juozaitis pristato knygą apie Karaliaučių „Karalių miestas be karalių“. Karaliaučius – lietuvių kultūrai ypač daug davęs miestas: jame atspausdinta pirmoji lietuviškas knyga - Martyno Mažvydo „Katekizmas“, Kristijonas Donelaitis Karaliaučiuje išleido poemą „Metai“, lietuvių raštijai, kultūrai ir dvasiniam gyvenimui savo darbus skyrė Karaliaučiaus universitete dirbę Lietuvos šviesuoliai. O koks šis miestas dabar?

Arvydas Juozaitis – dvidešimties knygų autorius, tarp jų – 2011 m. išleista „Ryga – niekieno civilizacija“, apdovanota Baltijos Asamblėjos literatūros premija. Autorių kalbins doc. dr. Silva Pocytė. Susitikimą filmuos „LRT Kultūra“ komanda.

Renginys Klaipėdoje:

Laikas: spalio 24 d. (penktadienis) 18 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, Klaipėdos PC Akropolis.

Kultinės Alvydo Šlepiko knygos „Mano vardas – Marytė“ pristatymas

Literatūros premijų laureatas, poetas, režisierius, aktorius, scenaristas Alvydas Šlepikas pristato kultine tapusią savo knygą „Mano vardas – Marytė“. Autorius apie romaną: „Karus kažkas pradeda, kažkas tampa nugalėtojais, tačiau našlės ir vaikai pralaimi visada. Antrasis pasaulinis karas pasibaigė, jie – tarp pralaimėjusių, nes žuvusieji buvo jų tėvai, o našlės – jų motinos. Pasaulis plytėjo piktas ir pavargęs. O jie – tik vaikai. Tačiau – vilko vaikai. Ši knyga – apie meilę ir užuojautą. Ir apie atmintį.“

Renginys Vilniuje:

Laikas: spalio 25 d. (šeštadienis) 12 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, Vilniaus PC Akropolis, II aukštas.

Rašytoją Audronę Urbonaitę galima sutikti ir Vilniuje, ir Panevėžyje

Audronė Urbonaitė grįžta su knyga „Posūkyje – neišlėk“. Knyga apdovanota Augustino Griciaus literatūrine premija! Kaip savo knygą trumpai apibūdina pati autorė: „Tai romanas apie tai, kaip mirštant juoktis visa gerkle, o paskui suprasti, kad nenumirei, bet pašiurpinai pusę Lietuvos. Paparacė žurnalistė suserga vėžiu, nežino, ar išgyvens ir pasakoja tai, apie ką reikėtų patylėti.“

Renginys Panevėžyje:

Laikas: spalio 25 d. (šeštadienis) 15 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, Panevėžio PC „Babilonas I“.

Renginys Vilniuje:

Laikas: spalio 26 d. (sekmadienis) 15 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, Vilniaus PC „Akropolis“, II aukštas.

Vaikams „Blynus spintoje“ siūlo Jurga Baltrukonytė

Žurnalo „Panelė“ redaktorė Jurga Baltrukonytė rašo pačias smagiausias knygas vaikams! Pirmąją jos knygą „Torčiukas ant debesėlio“ literatų komisija įrašė tarp pretendentų tapti 2014 metų vaikų knyga. O naujoji knygelė „Blynai spintoje“ laukia mažųjų skaitytojų dėmesio jau dabar. Atėjusiems į knygos pristatymą leidėjai žada daug juoko, linksmų istorijų ir blynų!

Renginys Vilniuje:

Laikas: spalio 25 d. (šeštadienis) 12 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, PLC „Panorama“.

Renginys Kaune:

Laikas: spalio 25 d. (šeštadienis) 16 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, PC „Akropolis“.

Renginys Panevėžyje:

Laikas: spalio 26 d. (sekmadienis) 12 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, PC „Babilonas I“.

Renginys Šiauliuose:

Laikas: spalio 26 d. (sekmadienis) 16 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, PC „Akropolis“.

Jurgita Noreikienė apie „Tikėjimo dugną“

Žurnalistė, vertėja, filosofė Jurgita Noreikienė pristato įtempto siužeto romaną su mistikos elementais „Tikėjimo dugnas“. Knyga pasakoja neįprastą meilės istoriją, kurios šiurpą keliančiose peripetijose aistros ugnis virsta demonišku nevilties šalčiu. Pasirinkimų kryžkelėje atsidūrusi Saulė savęs klausia, kas yra tikėjimas ir pasirinkimo laisvė, kur riba tarp tikrovės ir fantazijos? Ar supratęs, kad žengi neteisingu keliu, dar gali grįžti atgal?

Renginys Vilniuje:

Laikas: spalio 25 d. (šeštadienis) 15 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, Vilniaus PLC „Panorama“.

„Auksinis protas“ kartu su Andriumi Tapinu, Arūnu Valinsku ir Aidu Puklevičiumi

To dar nebuvo: vienas renginys – trys vedėjai, trys skirtingi miestai! Andrius Tapinas pristato pagal TV žaidimo formatą parengtą knygą „Auksinis protas“ ir Vilniuje, Kaune bei Šiauliuose organizuoja žaidimą „Auksinis protas“. Tuo pat metu pasirinkę žaidėjus iš salės Vilniuje žaidimą ves Andrius Tapinas, Kaune – Arūnas Valinskas, Šiauliuose – Aidas Puklevičius. „Auksinis protas“ atvyksta į tavo miestą! Ar išdrįsi priimti „Auksinio proto“ iššūkį?!

Renginiai Vilniuje, Kaune, Šiauliuose:

Laikas: spalio 29 d. (trečiadienis) 18 val.

Vieta: knygynas PEGASAS, Vilniaus/Kauno/Šiaulių PC „Akropolis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.