Neringos krašto mažiesiems skaitytojams – „Svajonių kalnas“

Paskutinėmis sausio dienomis Nidoje ir Juodkrantėje vyko Rositos Makauskienės ir Ingos Dagilės knygos „Svajonių kalnas“ pristatymas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 2, 2015, 9:23 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 9:58 AM

Knygelė pirmajame Nacionaliniame vaikų literatūros konkurse, kurį organizavo labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“, buvo paskelbta gražiausia paveikslėlių knyga.

„Svajonių kalnas“ – išsipildžiusi dviejų debiutuojančių autorių svajonė. Eilėraščių ciklas pasakoja apie Neringos kraštą, puoselėjamus senuosius amatus ir vaikišką užsispyrimą siekti savo svajonių.

Vaikai, jų tėveliai, seneliai šiltai sutiko autores Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“, vidurinėje mokykloje darželyje „Ąžuoliukas“, Juodkrantės darželyje-mokykloje „Vyturėlis“, Liudviko Rėzos kultūros centre.

Neringos krašto mažieji skaitytojai susidomėję klausėsi, kaip Rositai kilo mintis parašyti knygą, kaip Inga jos žodžius baltame popieriaus lape pavertė spalvotu stebuklu, kaip svarbu svajoti ir šalia turėti draugų, su kuriais kartu galima užkopti į aukščiausius kalnus. Vaikai noriai ir entuziastingai atviravo apie savo svajones, svarstė, kas padeda užaugti, kuo norėtų būti užaugę. Į padovanotas knygeles autorės nuoširdžiai rašė ir piešė palinkėjimus.

Vėjų supustytomis kopomis, jūra ir pušynais kvepiantis pasakojimas atnešė smiltelę pamario džiaugsmų į kiekvieno atėjusiojo širdį.

Šalia, mažoje dailidės dirbtuvėlėje, vaikai piešė savo svajones ir plukdė jas pagamintais laiveliais po margą knygelės pasaulį.

Knyga jau išleista 13 000 tiražu.

Vasario mėnesį ji bus pristatyta Vilniaus knygų mugėje bei padovanota Lietuvos darželių, mokyklų, ligoninių, vaikų namų ir kitų įstaigų bibliotekoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.