Lietuvos dvarai ir pilys atgyja Vilniaus knygų mugėje

Leidykla „Terra Publica“ kviečia atvykti į Vilniaus knygų mugę ir pažinti atgijusius Lietuvos dvarus ir pilis. Vasario 19 d. 10 val. mugėje, LRT forume, 3 salėje, bus pristatoma knyga „Lietuvos dvarai ir pilys“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2015, 1:11 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 5:12 AM

Renginio dalyviai iš pirmų lūpų išgirs knygos sudarytojų – Vytauto Kandroto ir Ingridos Veliutės – mintis, kaip kilo idėja aprašyti Lietuvos dvarus ir pilis, kuo ši tema aktuali dabartiniam žmogui, kaip buvo renkama informacija. Prie pašnekovų prisidės ir apie Lietuvos kultūros paveldo padėtį pasakos renginio svečiai: Lietuvos nacionalinio muziejaus direktorė Birutė Kulnytė, Kultūros paveldo departamento vadovė Diana Varnaitė ir atstovai iš Kretingos, Pakruojo, Raudondvario bei Žagarės dvarų.

Per pristatymą mugės lankytojai turės progą daugiau sužinoti apie Lietuvos dvarus ir pilis – kadaise buvusius reikšmingus kultūros, švietimo centrus, saugojusius ne tik turtingas bibliotekas, archyvus, meno dirbinių ir paveikslų kolekcijas, bet ir didikų, bajorų šeimų istorijas, jų gyvenimo būdą. Dabar tai – puoselėjami istorijos ir kultūros paminklai, kurių daugelis lankytojus pasitinka čia įrengtomis ekspozicijomis ir organizuojama veikla.

Knygos pristatymo renginį vainikuos dvaro gyvenimo inscenizacija. Rokiškio dvaro atstovai žiūrovus supažindins su XIX a. grafų Tyzenhauzų gyvenimu, jų sukauptomis bei parengtomis knygomis. Bus unikali galimybė išgirsti apie pirmąją rašytoją Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje Sofiją Tyzenhauzaitę Šuazel-Gufjė ir Konstantino Tyzenhauzo mokslinę veiklą.

Knygos pristatymas bus filmuojamas LRT forume. Renginį ves 2014 metais geriausia LRT radijo laidų vedėja pripažinta ir „Auksine bite“ apdovanota žurnalistė Raminta Jonykaitė („Kultūros savaitė“).

Knygą „Lietuvos dvarai ir pilys“ bus galima įsigyti  “Terra Publica“ leidyklos stenduose 3 ir 5 salėse. Renginio dieną  pirkdami knygą pirkėjai gaus specialią leidyklos dovaną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.