Pasaulinę poezijos dieną „Versopolis“ atverčia naują puslapį

Praėjusių metų gruodžio mėnesį pradėjo veikti Europos poezijos platforma „Versopolis“. Pasaulinės poezijos dienos proga – kovo 21-ąją – skaitytojams atveriama interneto svetainė www.versopolis.com.

Pasaulinės poezijos dienos proga – kovo 21-ąją – skaitytojams atveriama „Versopolio“ interneto svetainė.<br>„Versopolio“ nuotr.
Pasaulinės poezijos dienos proga – kovo 21-ąją – skaitytojams atveriama „Versopolio“ interneto svetainė.<br>„Versopolio“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 19, 2015, 4:11 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 11:19 AM

Pirmuosius tris mėnesius buvo renkama informacija apie visus vienuolika platformoje dalyvaujančių festivalių, apie 55 jaunus ir kylančius „Versopolio“ poetus, buvo atrinkti ir išversti į anglų kalbą jų eilėraščiai. Vienas festivalis – „Littfest“ Švedijos Umeos mieste jau įvyko, tai buvo pirmasis jaunųjų poetų prisistatymas kitoje šalyje ir visiems penkiems poetams – pirmieji vertimai į švedų kalbą.

„Versopolio" tikslas – tam tikra prasme laužyti sienas: mes siekiame, kad jauni, kylantys poetai, kurie jau yra pažįstami savo šalyse, taptų žinomi ir kitose Europos šalyse. Lietuvai šiame projekte atstovauja tarptautinis literatūros festivalis „Poetinis Druskininkų ruduo“ ir penki poetai – Vutautas Stankus, Giedrė Kazlauskaitė, Marius Burokas, Gytis Norvilas ir Aivaras Veiknys.

Festivalyje „Poetinis Druskininkų ruduo“, kuris šiemet vyks spalio 9-11 dienomis, dalyvaus poetai Eleanor Rees (JK), Ilija Leonard Pfeijffer (Belgija), Ida Linde (Švedija), Łukaszas Jaroszas (Lenkija) ir Eva Luka (Slovakija).

Vienuolikos šalių poetai, festivalių rengėjai išsakė, kas jiems yra poezija, kur ji gyvena šiandien, kiek ji yra svarbi visuomenei. Jų mintys sugulė trumpame video koliaže – vienuolika šalių, vienuolika kalbų, trisdešimt skirtingų žmonių. „Kur gyvena poezija?“ – tai klausimas, į kurį bandys atsakyti visi Versopolio dalyviai šiemet.

Kovo 20-21 dienomis klipu dalysis visos platformoje dalyvaujančios šalys – Slovakija, Slovėnija, Lenkija, Lietuva, Švedija, Austrija, Belgija, Italija, Kroatija, Didžioji Britanija, Makedonija. Jį matys Europos Parlamento nariai, daugelio šių šalių nacionalinių transliuotojų žiūrovai. Europos poezijos bendruomenė sako, jog poezija rūpi, ji yra svarbi kiekvienam visuomenės nariui.

„Versopolio“ klipą galite pamatyti štai čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.