Kaip aš pardaviau ir savo vertybes, ir A.Užkalnį Mefistofeliui

Vilniaus universiteto Baltoji salė jau keletą dienų okupuota svečių iš Pietų Korėjos. Kompanija NOLOGONG Lietuvoje pristato interaktyvų žaidimą „Being Faust – Enter Mephisto“. Žaidimas paremtas J.W. Goethe’s kūriniu „Faustas“. Jo dalyviai beveik dviem valandoms tampa pagrindiniu tragedijos veikėju – jaunuoju Faustu.

Interaktyvus žaidimas „Being Faust — Enter Mephisto“ Vilniaus universiteto Baltojoje salėje.<br>A.Malūko nuotr.
Interaktyvus žaidimas „Being Faust — Enter Mephisto“ Vilniaus universiteto Baltojoje salėje.<br>A.Malūko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Malūkas

2015-05-15 21:59, atnaujinta 2018-01-03 14:54

Registracijos metu visi dalyviai pasirašo sutartis su vertybių birža „Mephisto &Co“. Vėliau seka svarbiausių šešių vertybių pasirinkimas. Apsispręsti nelengva – renkiesi šeima, meilę, laisvę, bet turi atsisakyti, pavyzdžiui, grožio, galios ar tikėjimo.

Prasidėjus žaidimui turi išsirinkti 6 artimus žmones, kuriuos „parduotum“ Mefistofeliui. Už gautus pinigus vėliau perki anksčiau pasirinktoms vertybėms tinkančias citatas iš „Fausto“. Tiesa, situacija kiek palengvėja, nes į parduodamų žmonių sąrašus įtraukiami ir žinomi Lietuvos veikėjai. Pasirodo, parduoti Andrių Mamontovą, Leonidą Donskį ar Andrių Užkalnį – be galo paprasta.

Įsibėgėjus žaidimui pagrindinė užduotis – ieškoti tinkamų citatų. O jų, ant Baltojoje salėje sustatytų stendų, – tūkstančiai. Iš pradžių pabandęs aklai spėlioti greitai supratau, kad labiau logiška – atidžiai skaityti citatas. Be to, taip sutaupai nemažai laiko, nes nereikia suvedinėti daugybės skirtingų kodų.

Perpratus sistemą viskas pasidaro daug paprasčiau. Be to, svarbi detalė – tam tikrais žaidimo momentais galima tarpusavyje mainytis vertybėmis. Tokiu būdu padidini savo surinktų taškų skaičių ir sumažini citatų paieškos ratą. Kada tai galima daryti visada praneša vertybių biržai vadovavęs aktorius Martynas Nedzinskas.

Pusantros valandos prabėgo itin greitai. Žaidimas kai kuriuos dalyvius įtraukė taip, kad jie pardavė daugiau nei pusę visų galimų žmonių (iš viso galima parduoti 66) ir uždirbo kalnus pinigų. Tiesa, laimėtoją lemia ne turtai, o už tinkamas citatas surinkti laimės taškai.

Šeštadienį, gegužės 16 dieną, vyks paskutiniai šio žaidimo seansai (12 ir 16 val.). Tai puikus laiko praleidimas visų amžiaus grupių žmonėms. Sutikau ne tik studentų, pagyvenusių žmonių, bet ir septintokų, atėjusiu kartu su savo mokytojomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.