Apie ką pasakoja nežinomas J.R.R.Tolkieno romanas?

Rugpjūčio 27-ąją dienos šviesą išvys iki šiol nežinomas Johno Ronaldo Reuelio Tolkieno romanas „Kulervo istorija“ („The Story of Kullervo“), kuris taip ir liko nebaigtas. Sukurti romaną rašytoją įkvėpė karelų ir suomių poetinis epas „Kalevala“, susidedantis iš 50 giesmių apie žemės, dangaus ir šviesulių sukūrimą. 

J.R.R.Tolkieno personažo Gendalfo skulptūra muziejuje Velingtone.<br>„Scanpix“ nuotr.
J.R.R.Tolkieno personažo Gendalfo skulptūra muziejuje Velingtone.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-16 17:44, atnaujinta 2017-10-20 08:26

J.R.R.Tolkieno romanas pasakoja apie dramatiško likimo našlaitį Kulervą, turintį neįtikėtinų gabumų. „Nelaimingas Kulervas“, – taip savo herojų pavadino pats rašytojas. Berniukas užaugo tamsiojo mago Untamo, kuris nužudė jo tėvą ir pagrobė motiną, sodyboje.  Vėliau jis bus parduotas į vergiją, prisieks pabėgti ir atkeršyti už savo artimuosius, bet galiausiai supras, kad kerštas nepakeis žiauraus likimo.

Kulervas yra Turino Turambaro, „Silmariljono“ ir „Hurino vaikų“ herojaus, prototipas. Pastarojo šeimą prakeikė Morgotas, J.R.R.Tolkieno pasaulyje įkūnijantis tamsą. Turinas Turambaras minimas ir garsiojoje trilogijoje „Žiedų valdovas“ – čia jis yra Rivendeilo valdovo Elrondo, jo dukters Arvenos ir jos vyro Aragorno giminaitis.

Knyga kietais viršeliais kainuos 16,99 svarų sterlingų. Interneto parduotuvėje „Amazon“ „Kulervo istorija“ pasirodys spalio mėnesį, elektroninė versija kainuos 20,99 dolerio.

Parengė Milda Augulytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.