20 lietuvių rašytojų atsiskleidė „kitu kampu“

„Nuimti šabloniškas kaukes ir pažvelgti į lietuvių rašytojus kitu kampu“ – to, anot aktoriaus Audriaus Bružo, visą spalio mėnesį jis siekė kartu su kolegomis iš improvizacijų teatro „Kitas kampas“. Knygynų tinkle „Pegasas“ antrus metus iš eilės vykusios ir dar didesnio susidomėjimo sulaukusios akcijos „Šiuolaikiniai lietuvių autoriai kitu kampu“ metu aktoriai kvietė skaitytojus iš naujo atrasti 20 mūsų šalies rašytojų.

Žurnalistas ir knygų autorius A.Tapinas.<br>Organizatorių nuotr.
Žurnalistas ir knygų autorius A.Tapinas.<br>Organizatorių nuotr.
Žurnalistas ir knygų autorius A.Čekuolis.<br>R.Neverbicko nuotr.
Žurnalistas ir knygų autorius A.Čekuolis.<br>R.Neverbicko nuotr.
Rašytoja J.Herlyn.<br>S.Jokužio nuotr.
Rašytoja J.Herlyn.<br>S.Jokužio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Nov 9, 2015, 4:24 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 2:58 AM

A.Bružo teigimu, visi susitikimai buvo netikėti. „Negaliu apibendrinti, kad buvo sunku ar lengva rašytojus prakalbinti. Tai priklausė nuo to, kiek pats rašytojas norėjo leistis į kalbas, nuo jo norų ir priežasčių kalbėti. Bet galiu drąsiai sakyti, kad visi susitikimai buvo įdomūs ir nenuspėjami, nes kalbinti labai skirtingi, savitos pasaulėžiūros autoriai“, – kalbėjo A. Bružas.

Kaip vieną įsimintiniausių aktorius išskyrė pokalbį su Rūta Vanagaite. Būdama ne tik rašytoja, bet ir prodiuserė bei teatrologė, ji gerai išmano bendravimo su publika dėsnius. Taip pat gyvai ir žaismingai, anot A.Bružo, bendravo moterų trijulė – Irena Buivydaitė, Jolita Herlyn ir Lina Ever, pasakojusios apie tris meilės kampus, o taip pat A. Tapinas ir A. Čekuolis.

„Visiems rašytojams stengėmės pateikti netradicinius klausimus, pavyzdžiui, ką sakytų sutikę Dievą. Siekėme parodyti skaitytojams šiuolaikinius autorius be kaukių. Manau, kad akcija buvo labai prasminga, atskleidė jaunajai kartai įvairias rašytojo gyvenimo puses, paskatino plėsti akiratį“, – teigė A. Bružas.

Prie iniciatyvos šiemet, kaip ir pernai, prisijungė trys didžiosios šalies leidyklos – „Alma littera“, „Tyto alba“, „Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla“ – ir apie 20 lietuvių rašytojų. Tarp jų – Lietuvos paauglių literatūros konkurso laureatės Akvilina Cicėnaitė, Jurga Šalaševičiūtė ir Daina Opolskaitė, Sigitas Parulskis, „bobų vasaros“ ekspertė Rūta Vanagaitė, „generolas sena karvė“ Algimantas Čekuolis kartu su „geležiniu vilku“ Andriumi Tapinu, erotinių ir jausmų romanų trio Irena Buivydaitė, Jolita Herlyn ir Lina Ever, „Vilniaus plovo“ autorius Regimantas Dima.

Nors iniciatyva „Šiuolaikinių lietuvių autorių knygos. Atrask ir didžiuokis“ pasibaigė, televizijos kanalas „LRT Kultūra“ dar visą mėnesį sekmadieniais transliuos įrašus iš susitikimų su autoriais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.