Pranešė, kada pasirodys nauja, aštuntoji, knyga apie Harį Poterį

Po devyniolikos metų vėl susitiksime su Hogvartso burtų mokyklos auklėtiniais. Aštuntas pasakojimas apie galingu magu tapusį Harį vadinsis „Haris Poteris ir prakeiktas vaikas“.

Aštuntos poteriados knygos „Haris Poteris ir prakeiktas vaikas“ viršelio projektas.<br>Pottermore.com nuotr.
Aštuntos poteriados knygos „Haris Poteris ir prakeiktas vaikas“ viršelio projektas.<br>Pottermore.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Emilija Lapė

2016-02-11 15:26, atnaujinta 2017-06-08 09:57

Taip pristatoma naujausia poterianos knyga, nors ne kartą buvo skelbta, kad septintasis pasakojimas „Haris Poteris ir Mirties relikvijos“ („Harry Potter and the Deathly Hallows“) vainikavo romanų seriją apie burtininko galių turintį našlaitį Harį.

Septintos knygos pabaigoje Haris stovėjo devintame su trimis ketvirčiais perone ir mojavo Hogvartso ekspresu išvykstantiems vaikams. Nuo to momento prasideda istorijos tęsinys. Prabėgo 19 metų nuo didžiojo mūšio Hogvartse. Haris Poteris dabar jau Magijos ministerijos darbuotojas ir trijų mokyklinio amžiaus vaikų tėtis.

Tačiau piktosios jėgos nepalieka jo ramybėje. Haris grumiasi su praeities šešėliais, o jo sūnus Albas pajunta garsios šeimos istorijos naštą. Ateitis susipina su praeitimi ir tėvas su sūnumi suvokia, kad tamsos jėgos gali prisėlinti iš visai netikėtos pusės.

Tiesa, šių metų Vilniaus knygų mugėje Hario nuotykių tęsinio ieškoti dar neverta, bet kitąmet – visai realu. Galbūt leidėjai ir vertėjai suspės pasiūlyti jį lietuvių skaitytojams ir iki Kalėdų?

Mat šią vasarą Londono teatre „Palace“ įvyks spektaklio „Haris Poteris ir prakeiktas vaikas“ (pagal Jacko Thorne'o pjesę) premjera. O kitą dieną – 2016 metų liepos 31-ąją – knygynus pasieks aštuntoji burtininko nuotykių dalis. Simboliška, kad ta diena – ir J.K.Rowling, ir Hario Poterio gimtadienis. Naujos knygos autoriai – J.K.Rowling, J.Thorne'as ir Johnas Tiffany.

Daugiau naujienų apie būsimą knygą ieškokite oficialiame poteriados tinklalapyje Pottermore.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.