Gražina Baikštytė atidavė duoklę įvairių kartų teatro elitui

Artėjant septynioliktajai Vilniaus knygų mugei, leidykla „Vaga“ kviečia pasinerti į intriguojantį teatro gyvenimą: vasario 27 dieną   Gražina Baikštytė pristatys pokalbių knygą, kurioje – interviu su ryškiausiais lietuvių teatro ir kino aktoriais.

„Sumanymas rašyti pokalbių knygą su žymiausiais Lietuvos teatro aktoriais kilo labai natūraliai“, – sakė aktorė G.Baikštytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Sumanymas rašyti pokalbių knygą su žymiausiais Lietuvos teatro aktoriais kilo labai natūraliai“, – sakė aktorė G.Baikštytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Gyvenimas kaip teatras“ – teatro aktorių atsivėrimų knyga.
„Gyvenimas kaip teatras“ – teatro aktorių atsivėrimų knyga.
„Vagos“ leidyklos programoje Vilniaus knygų mugėje – susitikimai ir knygų pristatymai.
„Vagos“ leidyklos programoje Vilniaus knygų mugėje – susitikimai ir knygų pristatymai.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-02-19 08:09, atnaujinta 2020-07-27 20:05

Knygos autorė sakė: „Rengdama knygą, bendraudama su pašnekovais ir pati sužinojau, ko nežinojusi. Pasirodo, kad ir kaip aktoriai mylėtų teatrą, daugumai jų gyvenimas yra svarbesnis – gyvenimo kasdienybės scenoje jie patiria rašytojo plunksnos vertų dramų, tragedijų ir komedijų, kurios dažnai yra įdomesnės už vaidinimus teatro scenoje.“

G.Baikštytei rašytojos plunksna – ne naujiena. Pokalbių knyga „Gyvenimas kaip teatras“ – antroji aktorės knyga.

„Sumanymas rašyti pokalbių knygą su žymiausiais Lietuvos teatro aktoriais kilo labai natūraliai: knygos „Rimo Tumino sodas“ sėkmė – nuoširdūs ir atviri pokalbiai su herojumi, jo bendražygiais ir artimais žmonėmis – paskatino ir toliau eiti šiuo, patikrintu, keliu“, – sakė aktorė.

Knygoje atiduodama duoklė skirtingų kartų teatro elitui: čia pokalbiai su Regimantu Adomaičiu, Donatu Banioniu, Gražina Balandyte, Vytautu Tomkumi, Kostu Smoriginu ir daugeliu kitų, kurių gyvenimo istorijos pribloškia, o kartais – prajuokina.

„Džiaugiuosi, kad pavyko aplankyti , nors jau sergantį, bet dar gan žvalų D.Banionį. Dabar tai jau istorija. O tą žadėtąjį pavasarį susitikti su Antanu Šurna taip ir nespėjau. Ir kiek dar liko tų, kuriuos norėta ir nespėta pakalbinti...“ – prisiminė knygos autorė.

„Gyvenimas kaip teatras“ – teatro aktorių atsivėrimų knyga. Anot autorės, vyresniosios kartos aktoriams tie pašnekesiai buvę lyg terapija – proga išsisakyti, prisiminti, suprasti.

„Norėjau bent kiek pakylėti mūsų didžiųjų, ypač vyresniosios kartos, teatro aktorių dvasią, pasakyti jiems, kokie jie brangūs ir iki šiol laukiami scenoje ir kino ekranuose. Pagaliau buvo svarbu įamžinti jų prisiminimus, kurie jaunajai, o ir viduriniajai, aktorių kartai, su kuriais taip pat radau kalbos, taps kelrode žvaigžde“, – pabrėžė G.Baikštytė.

Vasario 25–28 dienomis leidykla „Vaga“ kviečia į Vilniaus knygų mugę. G.Baikštytės knygos „Gyvenimas kaip teatras“ pristatymas – vasario 27 dieną (šeštadienį), 18 val. (5.2 auditorijoje).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.