Lrytas.lt biblioteka. G. D. Robertsas. „Kalno šešėlis“, romanas

Gregory's Davidas Robertsas (g. 1952 m. Melburne, Australijoje) – garsusis „Šantaramo“ autorius. 2014 m. pasitraukęs iš viešumos, kad galėtų atsidėti savo šeimai ir naujiems projektams.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2016, 4:14 PM, atnaujinta May 17, 2017, 4:36 AM

„Šantaramas“ – dešimt neįtikėtinų Robertso gyvenimo metų Bombėjaus lūšnynuose, mafijos prieglobstyje. Ilgai lauktas šios kultinės knygos tęsinys „Kalno šešėlis“ vėl panardina mus į Lino akimis matomą Indiją. Nuo „Šantaramo“ įvykių praėjo dveji metai.

Linas grįžta į Bombėjų, valdomą naujos kartos mafijos vadeivų, ir žaidimai su mirtimi dabar vyksta pagal naujas taisykles. Jis jau prarado du artimiausius žmones – Afganistano kalnuose žuvo Kadarbhajus, kuris jam atstojo tėvą, o paslaptingoji gražuolė Karla, ištekėjo už Bombėjaus žiniasklaidos magnato. Viskas pasikeitė. Senieji draugai dingo, naujieji mafijos vadai įsipainioję į žiaurius konfliktus ir intrigas.

O Linui reikia atlikti paskutinę Kadarbhajaus užduotį, pelnyti kalnuose gyvenančio išminčiaus pasitikėjimą, išsaugoti savo gyvybę kasdieninėse mafijos kovose... Jis privalo likti Bombėjuje dėl Karlos ir mirštančiam žmogui duoto pažado.

Praeitis – mylimas priešas – užklumpa netinkamu laiku. Anų Bombėjaus dienų prisiminimai užplūsta taip ryškiai ir taip staiga, kad aš kartais išsviedžiamas iš dabarties ir pamirštu kasdienius darbus. Šypsena, daina, ir aš vėl grįžtu į tuos laikus, saulėtą rytą tvarsausi po lovą, kalnų keliu važiuoju motociklu arba surištas, sumuštas maldauju lemties duoti man dar vieną progą.

* * *

Gregory David Roberts. Kalno šešėlis. Iš anglų kalbos vertė Danguolė Žalytė. – Vilnius: Tyto alba, 2016. – 781 p. Dailininkė Ilona Kukenytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: