Kartu su švedais bibliotekoje įkurta spalvinga erdvė laukia mažųjų

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (LNB) duris atvėrė Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykla bei „Vaikų erdvė“, įrengta kartu su švedais.

Vaikų kampelis Nacionalinėje M.Mažvydo bibliotekoje.<br>Organizatorių nuotr.
Vaikų kampelis Nacionalinėje M.Mažvydo bibliotekoje.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2016, 2:27 PM, atnaujinta May 10, 2017, 9:50 PM

Tik ką duris atvėręs LNB Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas siekia, kad vaikai gautų geriausias paslaugas, dalyvautų kultūros gyvenime ir juo domėtųsi.

Tai liudija ketvirtadienį čia atidaryta „Vaikų erdvė“. Vos įžengus į biblioteką, ji sužavi spalvingumu ir jaukumu, bet tai nėra tik baldai ir maloni aplinka. Vaikų čia laukia įvairūs lavinantys vaizduotę, ugdantys kūrybingumą ir meilę knygoms užsiėmimai.

Ši erdvė skirta mažyliams iki 9 metų. Jie gali čia skaityti ar žaisti patogiai išsitiesę ant minkšto raudono kilimo ir pasislėpę mėlyname namelyje, o tėveliai – kartu piešti, lipdyti, išdykauti ar ilsėtis patogiame geltoname fotelyje. Vaikams nebūtina žinoti autoriaus pavardės, kad susirastų norimą knygą, – užtenka sugalvoti, apie ką trokšta skaityti, nes knygos suskirstytos į 13 temų.

„Vaikų erdvės“ projekto sumanytojai – Švedijos institutas ir Švedijos ambasada Vilniuje, su kuriais glaudžiai bendradarbiauja LNB Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas. Kadangi Stokholme įkurtos vaikų bibliotekos „Vaikų erdvės“ modelis pasiteisino, Švedija siekia jį paskleisti po pasaulį. Lietuva – pirmoji jį įgyvendinanti Baltijos šalis.

Pasak Nacionalinės bibliotekos vadovų, „Vaikų erdvė“ natūraliai įsiliejo į Vaikų ir jaunimo literatūros departamento erdves. Netrukus čia vyks įvairūs žaidimai ir užsiėmimai.

„Vaikų erdvės“ atidarymo proga kartu su partneriais rengiamas tarptautinis seminaras „Vaiko lūkesčių biblioteka“ ir kūrybinės dirbtuvės su Švedijos meno pedagoge Anna Maria Willner. Į seminarą pakviesti nacionalinių vaikų bibliotekų specialistai iš Latvijos, Sankt Peterburgo (Rusija), Lenkijos, Moldovos, Baltarusijos, Ukrainos. („Sostinė')

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.