Rytoj prasideda neįtikėtini „Susitikimai“ Vilniaus mažajame teatre

Rytoj prasideda renginių ciklas – Susitikimai Vilniaus mažajame teatre, kuris suteiks galimybę žiūrovams geriau pažinti ryškiausias lietuviško Teatro asmenybes. Pirmasis renginys pakvies į literatūrinio skaitymo vakarą netradicinėje erdvėje. Jis numatytas lapkričio 23 d. 18 val.30 min.

Poetė Onė Baliukonė ir aktorė Agnė Šataitė.<br>Organizatorių nuotr.
Poetė Onė Baliukonė ir aktorė Agnė Šataitė.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2016, 11:06 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 9:11 AM

Viena talentingiausių jaunosios kartos Vilniaus mažojo teatro aktorių Agnė Šataitė skaitys Nacionalinės meno premijos laureatės Onės Baliukonės (1948–2007) eiles. Poetė Onė Baliukonė savo kūryboje gynė taurumo estetiką, neabejojo klasikinėmis vertybėmis, buvo išsaugojusi idealistinę pasaulio sampratą.

„O. Baliukonė be galo jausminga, dramatiška poetė, kai pradėjau gilintis į jos kūrybą, kažkas atsivėrė, kilo noras praplėsti teatro ribas. Tie eilėraščiai sužadino manyje kažkokius visai kitus kūrybinius jausmus. Labai džiaugiuosi, kad prie šio projekto prisijungė ir mano sesuo Elena, kurios sukurta muzika skambės renginyje“. Vakaro metu bus rodoma ir televizijos laida „Brydė“, kurioje poetė kalbasi su Lietuvos literatūros tyrinėtoja, habilituota humanitarinių mokslų daktare Viktorija Daujotyte.

Agnė Šataitė – daugiausiai vaidmenų kurianti Vilniaus mažojo teatro aktorė. Spektakliuose „Kruvinos vestuvės“, „Dėdės ir dėdienės“ , „Savižudis“ , „Minetis“, „Marija Stiuart“, „Maskaradas“ aktorė Agnė Šataitė atsiveria tuo, kas šiandien rečiausia scenoje – išskirtiniu talentu, charizma, darbštumu, atsakingumu. Agnė sukūrė ir itin ryškius vaidmenis spektaklyje apie emigraciją „Bedalis ir labdarys“, kuris šį savaitgalį susižėrė net du pagrindinius apdovanojimus: profesionalių teatrų nacionalinės dramaturgijos festivalyje „Pakeleivingi 2016“ ir festivalyje „Tegyvuoja Komedija!“.

Vienas didžiausių A.Šataitės pasiekimų – Auksinis scenos kryžius – aukščiausias Lietuvos teatro apdovanojimas, kurį ji pelnė 2015 m. už Severiutės vaidmenį spektaklyje „Dėdės ir dėdienės“ ir Serafimos Iljiničnos vaidmenį spektaklyje „Savižudis“.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje aktorinio meistriškumo magistro studijas baigusi Agnė Šataitė yra jauniausios Rimo Tumino mokinių kartos atstovė. Apie savo mokinę R.Tuminas yra sakęs: „Aš ja didžiuojuosi. Ji – paklausi, darbšti, siekianti, norinti, galinti. Tai ne tik jaunystė. Tai jau mąstymo būdas. Ji užtikrintai eina savo pasirinktu keliu, siekia savo profesionalumo, tobulybės. Pastarieji metai Agnei Šataitei yra vieni intensyviausių ir kūrybiškiausių jos karjeroje. Vilniaus mažajame teatre jos sukurti vaidmenys jaudina, žavi, pritraukia vis daugiau naujų jaunų žiūrovų, paversdami juos nuolatiniais aktorės ir teatro sekėjais, gerbėjais, adoruotojais“.

Rytoj prasidedantis renginių ciklas „Susitikimai Vilniaus mažajame teatre“ tęsis. Jau 2017 m. sausio 31 d. numatytas ir antrasis susitikimas. Šis renginys bus skirtas legendinio aktoriaus Regimanto Adomaičio jubiliejui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.