Bobo Dylano Nobelio premijos laureato kalbos tekstas – jau Švedijoje

Amerikiečių dainininkas Bobas Dylanas (75 m.) nusiuntė Švedijos akademijai savo Nobelio premijos laureato kalbos tekstą. Ji bus perskaityta per Nobelio premijos banketą gruodžio 10-ąją. Ar jis pats dalyvaus ceremonijoje, nepranešama.

B.Dylanui Nobelio literatūros premija skirta „už naujos poetinės išraiškos didžioje Amerikos dainavimo tradicijoje sukūrimą“.
B.Dylanui Nobelio literatūros premija skirta „už naujos poetinės išraiškos didžioje Amerikos dainavimo tradicijoje sukūrimą“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2016, 8:15 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:00 AM

Komitetas taip pat informavo, kad premijų įteikimo ceremonijoje dalyvaus amerikiečių dainininkė ir poetė Patti Smith. Ji atliks B.Dylano dainą „A Hard Rain's A-Gonna Fall“.

Lapkričio 16-ąją muzikantas pranešė Švedijos akademijai, kad negalės atvykti į Nobelio literatūros premijos įteikimo iškilmes dėl užimtumo ir kitų įsipareigojimų, dėl kurių jis buvo susitaręs dar iki paskelbiant laureatus. B.Dylanas išreiškė apgailestavimą ir pabrėžė, kad gauti premiją jam garbė.

Spalio 13-ąją Švedijos akademija skyrė B.Dylanui Nobelio literatūros premiją „už naujos poetinės išraiškos didžioje Amerikos dainavimo tradicijoje sukūrimą“. Vėliau pranešta, kad komiteto atstovai negalėjo asmeniškai susisiekti su B.Dylanu, nes jis „miegojo prieš koncertą“.

Parengė Milda Augulytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.