Autobusų stoties knygomatas išvežtas: kokios knygos pirktos geriausiai?

Pusę metų Vilniaus autobusų stotyje stovėjęs knygų pardavimo automatas pirmadienį buvo išvežtas – knygas autobusuose mėgstantiems skaityti keleiviams jų teks pasiimti iš namų.

Knygomatas, pusmetį stovėjęs autobusų stotyje, šį pirmadienį buvo išvežtas.
Knygomatas, pusmetį stovėjęs autobusų stotyje, šį pirmadienį buvo išvežtas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2017, 8:11 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 1:34 PM

Knygomatą buvo nutarta pašalinti dėl iškilusių techninių nesklandumų.

„Tai buvo labiau mūsų eksperimentas, bandomasis projektas. Pasižiūrėjome, kaip jis veikia, kaip atrodo“, – sakė knygynų tinklo „Vaga“ pardavimų vadovė Zita Barusevičienė.

Jos teigimu, žmonės knygas pirko neblogai, tačiau buvo neišspręsti kai kurie techniniai dalykai: knygomato priežiūra, logistika.

Pasak Z.Barusevičienės, knygų asortimentas autobusų stotyje stovėjusiame knygomate buvo atnaujinamas palyginti dažnai, todėl populiariausios ir perkamiausios knygos buvo tokios pat kaip ir knygynuose.

„Knygų buvo nuperkama iki 50 per mėnesį. Mes vis keitėme asortimentą. Daugiausia pardavėme Ričardo Gavelio „Vilniaus pokerio“ bei Laurent’o Gounelle’io „Dievas visada keliauja incognito“, – pasakojo Z.Barusevičienė.

Knygomate buvo galima rasti tik lietuviškų knygų.

„Angliškų knygų neturėjome. Kad gali būti ir angliškų knygų, apie tai daug negalvojome, tiesiog daugiau dėjome lietuviškus bestselerius.

Kita vertus, angliškų knygų tiekėjų Lietuvoje ne tiek daug ir turime“, – kalbėjo Z.Barusevičienė.

Pastebėta, kad knygos daugiausia buvo perkamos rugsėjo ir gruodžio mėnesiais, o kainos knygomate buvo 20 proc. mažesnės nei knygyne.

Ar kada nors knygomatas bus grąžintas, neaišku. „Neatmetame galimybės jį grąžinti, tačiau kol kas neaišku, nei kada, nei į kurią vietą“, – sakė Z.Barusevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.