Pasirūpino vasarotojų užimtumu: biblioteka veikia ir paplūdimyje

Į paplūdimį skubantiems kauniečiams ne visada būtina neštis knygą iš namų, jei nori ne tik lepintis saule ir maudynėmis, bet ir skaityti. Prie Lampėdžių karjero, šalia kempingo, šią vasarą veikia biblioteka po atviru dangumi.

Prie Lampėdžių karjero šiemet pirmą kartą įrengta netradicinė biblioteka.<br>Organizatorių nuotr.
Prie Lampėdžių karjero šiemet pirmą kartą įrengta netradicinė biblioteka.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2017, 2:49 PM

Netradicinę skaitymo vietą paplūdimyje įrengė savivaldybės Vinco Kudirkos viešoji biblioteka.

Šioje bibliotekoje paplūdimio malonumais pasimėgauti nusprendę žmonės gali rasti ne tik knygų ir žurnalų, bet ir stalo žaidimų – viską, ko reikia norint puikiai leisti laiką paplūdimyje.

Perskaitytas knygas ir žurnalus žmonės raginami grąžinti, tačiau knygas galima ir mainyti – patikusią galima pasiimti namo vietoj jos lentynoje palikus kitą.

Nors vasara kol kas gerais orais nelepina, paplūdimio bibliotekoje lankytojų netrūksta – žmonės užsuka pažaisti stalo žaidimų, išbandyti virtualios realybės akinių – su jais supažindina į paplūdimį savo darbo vietą perkėlusios bibliotekininkės.

Pasak V.Kudirkos viešosios bibliotekos direktorės Nomedos Domeikienės, ši iniciatyva dar labiau priartina biblioteką prie skaitytojų, vasarą perkeldama ją į jiems patogią vietą. Tokia pirmą kartą Kaune įrengta vasaros biblioteka turėtų tapti tęstiniu bibliotekos projektu.

Biblioteka po atviru dangumi „Sunny Beach Lounge Bar“ terasoje esant geram orui veiks kiekvieną vasaros šeštadienį nuo 12 iki 17 val. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.