Romanas apie pastangas būti įdomiai ir kuo tai baigėsi

Holy Bourne – britų rašytoja, žurnalistė. Ji dirbo portalo TheSite.org patarimų skilties jaunimui redaktore, taigi tikrai žino, kas labiausiai rūpi jauniems žmonėms, ir gali jiems padėti.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2017, 3:26 PM

Ar kada norėjai būti populiariausia mokykloje? Kad tau einant visi atsisuktų, kad su tavimi norėtų draugauti, o gražiausias mokyklos vaikinas prieitų ir paklaustų, ką šįvakar veiki. Kad išpuikėlės, valdančios visą mokyklą, nustotų šaipytis ir pažaliuotų iš pavydo, išvydusios tavo nuostabius batus. 

Jei taip, šis romanas – tau.

O jei tikrovė visai kitokia? Niekas tavęs nesupranta, tėvams nerūpi, kas darosi tavo galvoje, populiariųjų šutvė tyčiojasi, o tavo vienintelis draugas – moksliukas, kaip ir tu pati. Bet juk tau tai nesvarbu. Tau nusispjauti, kaip atrodai ir ką visi apie tave mano. Svarbu ištverti mokyklos pragarą, o paskui jau visi sužinos, kad tu geniali. 

Jei taip, šis romanas – tau. 

Būtent taip galvojo ir Bri. Kol vieną kartą nusprendė: gana! Ji visiems parodys. Taps įdomi! Juk ji protinga ir apie gyvenimą supranta daug daugiau nei visos tos kvaišos. Ji pradės rašyti tinklaraštį – „Manifestą, kaip būti įdomiai“. Žingsnis po žingsnio įgyvendins savo planą, kuris padės įsiskverbti į populiariųjų gretas ir... gauti įdomios medžiagos romanui. Tuomet leidyklos tikrai pešis dėl jos rankraščio! Gal taip net pavyks patraukti dėmesį to, kurį mylėti draudžiama.  

Ar Bri pavyks pasiekti, ko trokšta? O gal jos sumanymas – didžiausia klaida? Kad ir kaip viskas pasisuktų, suprask: nėra nieko nepataisoma. Ir dar: tu ne viena. Kaip ir Bri.  

Holy Bourne. Manifestas: kaip būti įdomiai: mano didieji pokyčiai ir kas iš to išėjo. Iš anglų kalbos vertė Rūta Montvilienė. – Vilnius: Tyto alba, 2017. – 415 p. Dailininkė Ilona Kukenytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.