Jurgos Ivanauskaitės premija – rašytojai Gabijai Grušaitei

Dešimtąja Jurgos Ivanauskaitės premijos laureate tapo rašytoja Gabija Grušaitė. Autorė įvertinta už egzistencinių patirčių įprasminimą chaotiškame kosmopolitiniame dabarties pasaulyje romane „Stasys Šaltoka: vieneri metai“ (leidykla „Lapas“). 

Gabija Grušaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gabija Grušaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gabija Grušaitė, rašytoja<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gabija Grušaitė, rašytoja<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-02-20 12:08, atnaujinta 2018-02-20 12:09

Premija bus įteikta vasario 25-ąją Vilniaus knygų mugės metu. J. Ivanauskaitės premija kasmet skiriama ne vyresniam kaip 45 metų autoriui už geriausią lietuvių literatūros kūrinį, atitinkantį formuluotę „Už laisvą, atvirą ir drąsią kūrybinę raišką“, išleistą per dvejus kalendorinius metus. 45-erių amžiaus riba pasirinkta norint susieti ją su šviesaus atminimo rašytojos gyvenimo ir kūrybos trukme.

Šiemet premijai taip pat buvo pasiūlyti Lina Buividavičiūtė (eilėraščių knyga „Helsinkio sindromas“), Povilas Šklėrius (romanas „Mano tėvas, mano sūnus“), Rebeka Una (romanas „Šeštadienį, aštuntą valandą“) ir Tomas Vaiseta (romanas „Orfėjas, kelionė pirmyn ir atgal“). 

Vertinimo komisijoje dalyvavo Lietuvos rašytojų sąjungos deleguoti atstovai Jūratė Rubavičienė ir Antanas Šimkus, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto nariai Elžbieta Banytė ir Jūratė Čerškutė bei J. Ivanauskaitės mama Ingrida Korsakaitė. Premijos mecenatė – leidykla „Tyto alba“.

Gabija Grušaitė 1987 metais gimė Vilniuje, studijavo socialines medijas ir antropologiją Londone. 2010 metais išleido debiutinį romaną „Neišsipildymas“, kuris sulaukė kontraversiškų kritikų vertinimų ir vadintas šiandienos balsu literatūroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.