Giedra Radvilavičiūtė: „Visuomet liksiu rakštis subinėj politkorektiškiems žmonėms“

Politkorektiškumas dabar kartais grūdamas per prievartą, tačiau ne visiems pavyksta jį išlaikyti. Taip LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ sako rašytoja Giedra Radvilavičiūtė, kurios knyga „Tekstų persekiojimas. Esė apie rašytojus ir žmones“ dalyvauja Metų knygos rinkimuose.

Rašytoja Giedra Radvilavičiūtė.<br> D.DIrgėlos nuotr.
Rašytoja Giedra Radvilavičiūtė.<br> D.DIrgėlos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt

Nov 29, 2018, 12:15 PM, atnaujinta Nov 29, 2018, 12:30 PM

Kaip sako autorė, visuomenėje vyksta daug procesų, dalijančių žmones į priešiškas grupes, o kalbėti apie tai – labai įdomu.

Turbūt ne rašytojas pasirenka žanrą, o žanras rašytoją, LRT TELEVIZIJAI sako žinoma eseistė Giedra Radvilavičiūtė. Kaip pasakoja ji, įvairiais gyvenimo periodais norisi domėtis vis kitais dalykais, taip atsirado poreikis parašyti publicistinę knygą.

„Susidėjo daug visuomeninio gyvenimo aktualijų ir man norėjosi apie jas pasisakyti – ar iš pykčio, ar aistros. Rečiau – iš džiaugsmo. Taip atsirado šis publicistikos blokas“, – teigia rašytoja.

Anot G. Radvilavičiūtės, ne visi menininkai domisi aktualijomis ir visuomenėje vykstančiais procesais, bet jai tai rūpi: „Yra labai daug procesų, sukeliančių aistras, priešinančių visuomenę. Tai ir #metoo tema, ir mokytojų atlyginimai, ir anglų kalbos įsigalėjimas ar neįsigalėjimas lietuvių kalboje, ir t. t. Tokios temos dalija visuomenę į grupes, šiais klausimai įdomu pakalbėti.“

Paklausta apie politkorektiškumą, rašytoja teigia, kad to išlaikyti nepavyksta. „Aš turbūt visuomet liksiu šiek tiek rakštis subinėje politkorektiškiems žmonėms. Man nepavyko to išlaikyti nei dirbant pionierių vadove sovietiniame kaime, nei dabar, kai politkorektiškumas kartais grūdamas per prievartą“, – prisipažįsta eseistė.

Plačiau – įraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.