Vytauto Kubiliaus premija – poetui ir kritikui Mariui Burokui

Ketvirtadienį 16 val. literatūros apžvalgininkui, poetui, vertėjui Mariui Burokui už aiškius, nuoseklius ir kryptingus darbus – lietuvių bei užsienio autorių knygas pristatančius, aktualias literatūros problemas analizuojančius straipsnius ir apžvalgas žiniasklaidoje, teikiama septintoji Vytauto Kubiliaus vardo premija.   

Marius Burokas.<br>Archyvo nuotr.
Marius Burokas.<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2018, 10:41 AM

Ceremonija vyks Lietuvių literatūros ir tautosakos institute. Renginyje dalyvaus M.Burokas, mecenatai Rasa ir Andrius Kubiliai, LLTI direktorė Aušra Martišiūtė-Linartienė, literatūros tyrėjai Donata Mitaitė, Rimantas Kmita, Akvilė Rėklaitytė.   

Premija skelbiama kasmet lapkričio 23-iąją, minint V.Kubiliaus gimimo metines. Premija skiriama už pastarųjų dvejų metų darbus literatūros kritikos ir (arba) mokslo lauke. 

Ankstesni laureatai:

2012 m. laureatas – Valdemaras Kukulas (po mirties) už naujausios lietuvių literatūros apžvalgas, išspausdintas literatūros ir kultūros leidiniuose 2011 metais.   

2013 m. laureatas – Virginijus Gasiliūnas už literatūros istorijos ir kasdienio jos gyvenimo kritinę refleksiją asmeniniame tinklaraštyje šis tas apie šį tą.   

2014 m. laureatas – Marijus Šidlauskas už straipsnius literatūros kultūros ir mokslo leidiniuose.   

2015 m. laureatas – Laimantas Jonušys už geranorišką kritiškumą, vertinant lietuvių literatūrą plačiame pasaulio literatūros kontekste.   

2016 m. laureatė – Solveiga Daugirdaitė už studiją „Švystelėjo kaip meteoras: 1965-ieji su Simone de Beauvoir ir Jeanu Pauliu Sartre'u“ bei literatūros ir kultūros tekstus, svarstančius aktualius literatūros recepcijos, funkcionavimo sociume klausimus.   

2017 m. laureatė – Virginija Cibarauskė už esmines problemas bei idėjas keliančius, savitu stiliumi pasižyminčius literatūros kritikos straipsnius bei recenzijas, už įvairiopą aktyvią ir principingą literatūros kritikės veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.