20 frankofoniškosios literatūros metų lietuvių kalba: Oskaro Milašiaus paramos leidybai programa

Jau 20 metų Prancūzų institutas Lietuvoje skatina frankofoniškos literatūros vertimą į lietuvių kalbą pagal Oskaro Milašiaus paramos leidybai programą. 

Asociatyvi nuotrauka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Asociatyvi nuotrauka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-27 09:28

Programos tikslas – padėti leidėjams įgyvendinti savo leidybos politiką, publikuojant šalyje anksčiau neišleistus kūrinius lietuvių kalba.

Programa pavadinta prancūzų kalba rašiusio XIX–XX a. lietuvių poeto, dramaturgo, rašytojo, vertėjo ir diplomato Oskaro Milašiaus vardu. Nuo 1998 m. pagal šią programą buvo paremta daugiau kaip 230 knygų leidyba.

Minėdamas programos dvidešimtmetį, Prancūzų institutas Lietuvoje sudarė Lietuvoje pasirodžiusių ir pagal šią programą remtų knygų katalogą. 

Šioje kolekcijoje yra ne tik gražiausių prancūzų kalba parašytų klasikinių tekstų, bet ir skaitytojų ar kritikų pamėgtų šiuolaikinių kūrinių. 

Neapeita ir vaikų bei humanitarinė literatūra, suteikianti galimybę praplėsti savo žinias bei geriau pažinti nūdienos pasaulį. 

Nuo šių metų kovo 28 d. skaitytojai, norintys leidinius pavartyti arba pasiimti į namus, juos ras atskirame Prancūzų instituto mediatekos skyriuje Vilniuje.

Kovo 28 d. 18val. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Konferencijų salėje (Gedimino pr. 51, Vilnius) šią kolekciją apžvelgs prof.dr. Genovaitė Dručkutė (klasikinė literatūra), prof.dr. Vytautas Bikulčius  (XXa. – XXIa. kūriniai) ir vertėjas, redaktorius Paulius Garbačiauskas (humanitarė –kultūrologinė literatūra).   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.