Ispanijos Karalystės ambasada Vilniaus knygų mugėje turės savo stendą

Šiais metais Ispanijos Karalystės ambasada Vilniaus knygų mugėje, kuri vyks vasario 20-23 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“, planuoja pristatyti keletą renginių.  

Į Vilnių atvykstantys žinomi ispanų rašytojai  Fernando Castillo (dešinėje) ir Andres Ibanez knygų mugėje kalbės apie šiuolaikinę Ispanijos literatūrą.<br> Organizatorių nuotr.
Į Vilnių atvykstantys žinomi ispanų rašytojai  Fernando Castillo (dešinėje) ir Andres Ibanez knygų mugėje kalbės apie šiuolaikinę Ispanijos literatūrą.<br> Organizatorių nuotr.
Rašytojas Andres Ibanez.<br> Organizatorių nuotr.
Rašytojas Andres Ibanez.<br> Organizatorių nuotr.
Raųytojas Fernando Castillo.<br> Organizatorių nuotr.
Raųytojas Fernando Castillo.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-02-17 13:12, atnaujinta 2020-02-17 13:31

Kaip ir praėjusiais metais, sostinės mugės lankytojai bus kviečiami aplankyti ambasados stendą, kuriame bus eksponuojamos įvairaus žanro ispanų rašytojų knygos, kurias vėliau skaitytojai galės pasiskolinti iš ambasados bibliotekėlės.

Na, o pagrindinis renginys, vyksiantis 5-oje parodų salėje (konferencijų salė 5.3), visus ispanų literatūros ir kultūros mylėtojus kvies susipažinti su dviem rašytojais iš Ispanijos: Fernando Castillo ir Andres Ibanez, kurie kalbės apie šiuolaikinę Ispanijos literatūrą. Renginį pristatys ir ves pats Ispanijos karalystės ambasadorius José María Robles Fraga.

Taip pat yra planuojamas, jau tradicija tapęs, susitikimas su ispanų kalbos studentais Vytauto Didžiojo universitete Kaune, kuriuose minėti autoriai pristatys savo knygas bei kalbės apie ispanų literatūrą bendrai.

Fernando Castillo (g. 1953, Madride) ispanų rašytojas, istorikas, eseistas, bendradarbiauja su įvairiomis rašytinės žiniasklaidos organizacijomis, jis taip pat meno parodų komisijos narys. Rašytojas specializuojasi karo istorijoje, XX amžiaus dailės istorijoje taip pat yra Hergé (Tintino autorius) gyvenimo ir kūrybos žinovas.

Iš žymesnių jo knygų, galima paminėti „Nepatikimas užnugaris“ (La extraña retaguardia) su savo grėsmingais personažais civilinio karo Madride, taip pat knygas, kuriose nagrinėjama Paryžiaus okupacija II-ojo Pasaulinio karo metais ir Patriko Modiano literatūriniai darbai: „Ispanai Paryžiuje“ (Españoles en Paris), „Modiano Paryžius“ (Paris-Modiano) ir „Naktis ir rūkas okupuotame Paryžiuje“ (Noche y niebla en el París ocupado).

Andrés Ibañez (g. 1961, Madride) ispanų novelistas, literatūros kritikas, ABC žurnalo kultūros skilties apžvalgininkas. 2015 metais rašytojas už savo novelę „Šviesk, Edeno jūra“ (Brilla, mar del Edén) apdovanotas Nacionaline kritikos premija.

Paskutinė A. Ibañez knyga – „Tikrasis veidas“ (El rostro verdadero) – eiliuotas romanas, iliustruotas paties autoriaus. Tai daugialypis autorius, rašantis tiek romanus, tiek knygas jaunimui:“Uždraustas parkas“ (El parque prohibido), „Mano dėdė Leopoldas“(Mi tío Leopoldo), tiek yra parašęs dviejų operų libretus („Dulsinėja“ Dulcinea, „Publika“ El Público), kurie buvo pristatyti Madrido karališkajame teatre.

Susitikimas penktadienį, vasario 21 d., 19 val., konferencijų salėje 5.3 ( penkta parodų rūmų salė, LITEXPO). Renginys ispanų k. su sinchroniniu vertimu. Susitikimas su rašytojais Vytauto Didžiojo universitete vyks šeštadienį, vasario 22 d., 11 val. Renginys ispanų k.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.