Šių metų „Poezijos pavasario“ laureatas jau žinomas, bet bus iškilmingai pagerbtas tik vasarą

Ateinantį antradienį Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdyje politikai turėtų pritarti Lietuvos rašytojų sąjungos rekomendacijai skirti kasmetinę Savivaldybės įsteigtą Maironio premiją poetui Aliui Balbieriui už poezijos knygą „Ekvilibriumas“.

 Poetas ir fotografas Alis Balbierius.<br> Ramūno Danisevičiaus nuotr.
 Poetas ir fotografas Alis Balbierius.<br> Ramūno Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Mačienė, ELTA

2020-05-21 15:00, atnaujinta 2020-05-21 15:15

ELTA primena, kad ši 3 tūkst. eurų premija paprastai skiriama būsimajam „Poezijos pavasario“ festivalio laureatui. Tačiau poetui šiemet teks palaukti „vainikavimo“ iki vasaros antrosios pusės.

A. Balbierius virtualioje erdvėje pristatomas ne tik kaip poetas, išleidęs apie dešimt poezijos rinktinių, bet ir kaip žurnalistas, dirbęs etatiniu korespondentu ar redaktoriumi dienraščiuose bei savaitraščiuose. Periodikoje yra paskelbęs nemažai straipsnių gamtosaugos, kultūros, fotografijos temomis, aktyvus Lietuvos žaliųjų judėjimo dalyvis.

Jis nėra kaunietis, bet su miestu prie Nemuno bei Neries jaunystėje jį siejo kelerių metų darbas Kauno centre esančiame Tado Ivanausko zoologijos muziejuje. Tačiau mokslinio bendradarbio pareigos A. Balbieriui buvo patikėtos toli nuo Kauno, minėto muziejaus padalinyje Ventės rage.

Lietuvos rašytojų sąjunga, primena ELTA, jau yra paskelbusi, kad už praėjusiais metais išleistą eilėraščų rinkinį „Debesiu“ laureate kitos premijos – Salomėjos Nėries – tapo kaunietė rašytoja Aldona Ruseckaitė. Šią premiją įsteigė Vilkaviškio rajono savivaldybė.

Apdovanojimai poetams bus įteikti per „Poezijos pavasario“ šventę, kuri dėl karantino šiemet vyks vasarą, kaip numato Rašytojų sąjunga, liepos 26–rugpjūčio 9 dienomis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.