Fantastikos mėgėjai sulaukė „Trijų kūnų problemos“ tęsinio „Tamsus miškas“

Kinų autoriaus Liu Cixino trilogija „Žemės praeities atminimui“ dėl sugebėjimo istoriją ir ateitį sujungti su įstabia vaizduote vadinama mokslinės fantastikos šedevru.

„Tamsus miškas“ – Liu Cixino trilogijos „Žemės praeities atminimui“ antroji dalis.
„Tamsus miškas“ – Liu Cixino trilogijos „Žemės praeities atminimui“ antroji dalis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2021, 2:40 PM

Pernai lietuviškai buvo išleista pirmoji knyga „Trijų kūnų problema“, o iškart po Naujųjų knygynuose pasirodė antra trilogijos dalis „Tamsus miškas“ (abi vertė rašytojas, Nacionalinės premijos laureatas Saulius Tomas Kondrotas, leidykla „Kitos knygos“).

„Tamsus miškas“ pasakoja, kaip siekiant apsaugoti Žemę specialiai suburta keturių žmonių komanda ima vykdyti „Virtuozų“ planą. Trys išrinktieji yra įtakingi politikai ir mokslininkai, o ketvirtasis – niekam nežinomas. Būtent jį Trisoliaris ir siekia pašalinti sau iš kelio.

Trilogija Kinijoje pradėta leisti 2006 metais, 2014 metais – pradėta versti į anglų kalbą. Knygos pelnė daugybę literatūros apdovanojimų ir skaitytojų simpatijų – nuo mokslinės fantastikos fanų iki „Facebook“ įkūrėjo Marko Zuckerbergo, prezidento Baracko Obamos ir knygos „Sapiens“ autoriaus Yuvalo Noah Harari.

Neseniai namų kino platforma „Netflix“ paskelbė, kad pagal šias knygas imasi kurti serialą. Scenarijų rašo „Sostų karų“ autoriai Davidas Benioffas ir D.B.Weissas.

Prie komandos prisidės ir „Žvaigždžių karai: paskutinis džedajus“ bei filmo „Ištraukti peiliai“ prodiuseriai Rianas Johnsonas ir Ramas Bergmanas. Filmavimas prasidės šių metų pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.