„Knygų savaitė“ – jau pirmadienį: programa pasipildė dar keliomis dešimtimis virtualių renginių

Pirmadienį, vasario 22-ąją, prasideda virtuali knygų šventė – „Knygų savaitė“. Dalyvių sąraše – per 40 leidyklų, garsinio turinio kūrėjų, bibliotekų ir kitų su literatūra susijusių organizacijų.

„Knygų savaitės“ programoje – daugiau nei 80 virtualių renginių.
„Knygų savaitės“ programoje – daugiau nei 80 virtualių renginių.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2021, 1:18 PM

Žiūrovus bei klausytojus jos kviečia į daugiau nei 80 virtualių, visiems prieinamų ir nemokamų renginių apie knygas.

„Žinojome, kad knygų gerbėjams patiks mintis vasarį surengti virtualią knygų šventę, kol dėl pandemijos negalime jomis džiaugtis taip, kaip daugelį metų buvome įpratę. Tačiau renginio dalyvių gausa, jų pasiūlytų diskusijų, pristatymų kokybė nustebino ir mus pačius“, – sakė Kotryna Žukaitė, „Knygų savaitę“ sumaniusios leidyklos „Baltos lankos“ vadovė.

K.Žukaitė skaitytojus kviečia savaitę paskirti knygoms: atidžiai išnagrinėti projekto interneto svetainėje knygusavaite.lt pateiktą renginių programą, išsirinkti norimas diskusijas ir kasdien mėgautis išskirtiniais pokalbiais.

„Jau dabar matome, kad ši iniciatyva yra labai svarbi visos mūsų bendruomenės misijai – paskatinti žmones skaityti. Juntame, kad nuo pat „Knygų savaitės“ paskelbimo žmonės ėmė aktyviau domėtis knygų naujienomis, jas dar aktyviau užsisakyti internetu. 

Tikrai tikime, kad tai, jog šiemet renginiai bus patogiai ir saugiai prieinami visiems, neišeinant iš namų, padės išplėsti ir skaitytojų bendruomenę, paskatins dar daugiau žmonių skirti laiko gerai knygai“, – sakė K.Žukaitė.

„Baltų lankų“ atstovė atkreipė dėmesį, kad knygos šiuo laikotarpiu gali atlikti ir terapinę funkciją – suteikti tų patirčių bei emocijų, kurias iš daugelio mūsų ilgam atėmė karantinas.

Programoje – per 80 renginių

„Knygų savaitėje“ naujas ir skaitytojų jau pamėgtas knygas pristatys žinomi lietuvių autoriai: Kristina Sabaliauskaitė, Rimantas Kmita, Dovydas Pancerovas, Ramūnas Bogdanas, Gintaras Grajauskas, Tomas Dirgėla, Selemonas Paltanavičius, Mažvydas Jastramskis, Aurimas Švedas, Dalius Dargis, Laima Lavaste ir daugybė kitų.

Su Lietuvos skaitytojais sveikinsis ir pasakojimais dalysis ir pasauliniu mastu pripažinti autoriai: vyks išskirtinis rašytojos K.Sabaliauskaitės ir Nobelio literatūros premijos laureatės lenkų rašytojos Olgos Tokarczuk pokalbis; žiūrovai taip pat galės išvysti itin didelio populiarumo sulaukusių knygų „Tarnaitės pasakojimas“ bei „Liudijimai“ autorę Margaret Atwood.

Įvairių sričių ekspertai diskutuos apie kitų pasaulinio garso autorių kūrinius – Y.N.Harario, H.Yanagiharos, Cz.Miłoszo, J.Brodskio, N.Krug, E.Snowdeno, B.Obamos, H.Clinton lietuviškai pasirodžiusias knygas.

Diskusijų temų laukas taip pat itin platus: nuo to, kaip kalbėti apie skausmą ir prievartą literatūroje, iki klausimo, kaip humanitarui rasti savo auditoriją arba kaip sudominti skaitytojus grafiniais romanais bei komiksais.

„Knygų savaitėje“ daug dėmesio bus skiriama ir vaikų literatūrai, organizuojami vaikams skirti renginiai, virtualūs susitikimai su mylimais autoriais. Knygų gerbėjus į virtualias literatūros ekskursijas kvies „Neakivaizdinis Vilnius“, į parodas – Valdovų rūmai. Galėsite ir žaisti literatūriniame protmūšyje.

Išsami renginių programa skelbiama interneto svetainėje www.knygusavaite.lt – nuolat pildoma.

Prie „Baltų lankų“ leidyklos paskelbtos „Knygų savaitės“ iniciatyvos prisijungė „Actus magnus“, „Alma littera“, „Apostrofa“, audioteka.lt, „Aukso žuvys“, „Balto“, „Baltų lankų vadovėliai“, „Book Lovers“, „Debesų ganyklos“, „FotoSąjūdis“, „Homo liber“, „Hubris“, „Inter projektai“, „Katalikų pasaulio leidiniai“, „Kitos knygos“, knygos.lt, „Knygų klubas“, „Lapas“, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, Lietuvos nacionalinis muziejus, Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, „Muzikija“, Muzikos salė, „Neakivaizdinis Vilnius“, „Nieko rimto“, R. Paknio leidykla, „Pegasas“, perkuknyga.lt, „Rimi“, „Senukai“, „Sofoklis“, „Superknygos.lt“, „Svajonių knygos“, „Tikra knyga“, „Tyto alba“, Tomas Dirgėla, „Vaga“, Valdovų rūmų muziejus, taip pat ir Vilniaus bei Kauno miestų savivaldybės, informacinis partneris LRT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.