Knygų mugę keičia Knygų savaitė – šiandien Kristiną Sabaliauskaitę kalbina Rytis Zemkauskas

Dėl karantino į gegužę nukėlus kasmetę Vilniaus knygų mugę leidyklos susitarė vasario mėnesį surengti virtualią knygų šventę – Knygų savaitę.

„Knygų savaitės“ dalyviai – rašytojai Kristina Sabaliauskaitė ir Rimantas Kmita.<br> Archyvo nuotr.
„Knygų savaitės“ dalyviai – rašytojai Kristina Sabaliauskaitė ir Rimantas Kmita.<br> Archyvo nuotr.
 Rengėjų nuotr.
 Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 21, 2021, 11:47 AM, atnaujinta Feb 21, 2021, 7:38 PM

Renginys prasidės šį sekmadienį. Vienas pirmųjų susitikimų – su rašytoja Kristina Sabaliauskaite. Romano „Petro imperatorė II“ autorę kalbins Rytis Zemkauskas. Pradžia - 19.30 val.

Knygų savaitė vyks iki vasario 28 dienos, o jos programoje – laukiamų lietuvių ir užsienio autorių kūrinių pristatymai, žinomų rašytojų, poetų, įvairių sričių ekspertų diskusijos, knygų skaitymai ir kitos skaitytojams ruošiamos staigmenos.

Užpildė spragą

„Neįsivaizduojame vasario be renginio, skirto knygoms ir skaitymui pagerbti. Manau, taip jaučiasi ir visa skaitanti Lietuvos bendruomenė. Todėl labai džiaugiuosi, kad beveik visos leidyklos atsiliepė į mūsų kvietimą ir kartu pakviesime geros literatūros mėgėjus į dešimtis virtualių renginių“, – sakė „Baltų lankų“ leidyklos vadovė Kotryna Žukaitė.

Pasak jos, šis renginys itin svarbus dar ir todėl, kad daugybę vertingo turinio ir ryškių emocijų pasiūlyti galinčios knygos tampa svarbia ir saugia užuovėja nuo pandemijos, įtampos ir karantino pavargusiems, įspūdžių išsiilgusiems žmonėms.

Bus viešnių iš svetur

Visą savaitę įvairiose platformose – nuo televizijos eterio iki naujienų portalų ir socialinių tinklų – vyks įvairios diskusijos apie literatūrą su lietuviškų knygų autoriais, naujų knygų pristatymai.

Knygų savaitėje naujas ir jau pamėgtas knygas pristatys žinomi lietuvių autoriai: K.Sabaliauskaitė, Rimantas Kmita, Tomas Dirgėla, Dovydas Pancerovas, Selemonas Paltanavičius, Ramūnas Bogdanas, Gintaras Grajauskas, Mažvydas Jastramskis, Aurimas Švedas, kiti.

Su Lietuvos skaitytojais sveikinsis ir pasakojimais dalinsis ir pasauliniu mastu pripažinti autoriai: vyks išskirtinis rašytojos K.Sabaliauskaitės ir Nobelio literatūros premijos laureatės lenkų rašytojos Olgos Tokarczuk pokalbis.

Žiūrovai taip pat galės išvysti itin didelio populiarumo sulaukusių knygų „Tarnaitės pasakojimas“ ir „Liudijimai“ autorę Margaret Atwood.

Įvairių sričių ekspertai diskutuos apie kitų pasaulinio garso autorių kūrinius – Czeslawo Miloszo, Hillary Clinton, Baracko Obamos, Yuvalio Noah Harario, Josifo Brodskio, Edwardo Snowdeno ar Noros Krug lietuviškai pasirodžiusias knygas.

Diskusijų temų laukas taip pat platus – nuo to, kaip kalbėti apie skausmą ir prievartą literatūroje, iki klausimo, kaip humanitarui rasti savo auditoriją arba kaip sudominti skaitytojus grafiniais romanais ir komiksais.

Nepamiršo vaikų

Knygų savaitėje daug dėmesio bus skiriama ir vaikų literatūrai, rengiamos vaikams skirtos edukacijos, virtualūs susitikimai su mėgstamais autoriais. Knygų mėgėjus į virtualias literatūros ekskursijas kvies „Neakivaizdinis Vilnius“.

Kaip ir Vilniaus knygų mugė, Knygų savaitė skaitytojus pasitiks ir mažesnėmis knygų kainomis. Apie akciją jau paskelbė leidykla „Baltos lankos“. O internetinis knygynas knygos.lt net surengė savo mugę – joje ir perkamiausių knygų dešimtukai, ir nuolaidos. 

Knygų savaitė skaitytojus kvies šūkiu „Nerkime į knygas – jose atsiveria pasaulis“. Jos programą galima rasti internete adresu www.knygusavaite.lt. Renginiai – nemokami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.