„Knygų savaitė“ – žiūrovai įvertino ir formatą, ir turinį

Vasario 22–28 d.vykusi knygų šventė „Knygų savaitė“ žiūrovus ir klausytojus kvietė į daugybę virtualių, visiems prieinamų ir nemokamų renginių apie knygas. Anot šventės sumanytojų, taip vasaris bent iš dalies tapo toks, prie kokio knygų mėgėjai jau pratę: kupinas ne tik skaitymo, bet ir pokalbių, diskusijų, informacijos apie naujas ir jau pamėgtas knygas, susitikimų su autoriais.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2021, 11:53 AM

„Knygų savaitė“ – pirmą kartą organizuota bendra daugybės dalyvių iniciatyva, atsiradusi iš noro vasarį kalbėti ir kalbėtis apie knygas, skaitymą ir literatūrą taip, kaip dabar galime: saugiai, per ekranus, sykiu patogiai, kiekvienam tinkamu metu prisėdus ir radus laiko be galo įvairiam kultūriniam turiniui. Džiaugiamės, kad sumanymas sulaukė palaikymo, o žiūrovai neliko abejingi pasiūlytam turiniui“, – sakė „Knygų savaitę“ sumaniusios leidyklos „Baltos lankos“ vadovė Kotryna Žukaitė.   Tiesa, „Knygų savaitė“ baigiasi tik simboliškai: įvykę renginiai ir toliau pasiekiami per ekranus.

Anot sumanytojų, per trumpą laiką suorganizuotas renginys įrodė, kiek daug gali susitelkę bendraminčiai.

„Viskas juk prasidėjo nuo idėjos, nuo noro ir kvietimo. Be galo smagu, kad prie sumanymo prisijungė, ja patikėjo tiek įvairių organizacijų ir kartu bendromis jėgomis suorganizavome šventę knygų mėgėjams. Jau dabar matome, kad nuo pat žinios apie „Knygų savaitę“ žmonės ėmė aktyviau domėtis knygų naujienomis, jas aktyviau užsisakyti internetu. Regis, pavyko paskatinti dar daugiau žmonių skirti laiko geroms knygoms“, – sakė K. Žukaitė.

Paklausta, ar renginys gali tapti kasmetinis, K. Žukaitė sakė, kad ateities prognozuoti tikrai nesiima: „Pasakyti, jog tikiuosi, kad renginys bus tęstinis, – tai tam tikra prasme ir pasakyti, jog netikime, kad pandemija baigsis ir bus atšauktas karantinas. Juk „Knygų savaitės“ atsiradimą labiausiai padiktavo būtent šios dvi aplinkybės. Taigi labiau norisi tikėti ir tuo pačiu visiems linkėti, kad kaip galėdami greičiau susitiktume gyvuose knygų pristatymuose“, – sakė K. Žukaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.