Nepriklausomybės Akto signataras V. Žiemelis savo knygoje „Dievas yra ir koks jis didis“ nepolitikuoja

Buvęs Nepriklausomybės Akto signataras, ilgametis Seimo narys ir vidaus reikalų ministras Vidmantas Žiemelis išleido knygą apie visą gyvenimą trukusias dvasines paieškas „Dievas yra ir koks jis didis“.

Vidmantas Žiemelis.<br>V.Balkūno nuotr.
Vidmantas Žiemelis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2021, 6:51 PM

Autorius pasakoja apie vaikystę, tikėjimą, sapnus, jį įkvėpusias asmenybes, o politikavimo – jokio.

„Kiekvienam politikui – savas laikas. Aš jau savo darbą atlikau, ambicijų grįžti į politiką neturiu, jau daug metų jokiai partijai nepriklausau. Man 70 metų, tad, manau, pats metas pasidalyti su kolegomis, bičiuliais ir jaunesniais žmonėmis savo gyvenimiška patirtimi, kuri galbūt kam nors padės apsispręsti ir rasti savo kelią“, – kalbėjo V. Žiemelis.

Jis yra praktikuojantis katalikas, daug laiko skiria maldai, lanko piligrimines vietas, domisi šventųjų gyvenimais, tačiau ir kelia klausimus, kurie su krikščionybe nesusiję, pavyzdžiui, apie mistinę Šambalą. Šią rojų Žemėje vadinamą, legendomis apaugusią dvasinę priebėgą buvo pasišovęs rasti po Himalajus, Altajų ir sunkiai prieinamus, nepaprasto grožio Azijos slėnius keliavęs dailininkas Nikolajus Rerichas, o jos idėją Lietuvoje išgarsino rašytoja Jurga Ivanauskaitė.

„Tiesą sakant, mane pirmiausia patraukė ne paties N. Rericho tapyba, o jo žmonos, filosofės ir orientalistės Jelenos knygos. Tarybiniais laikais dvasinė ir filosofinė literatūra buvo sunkiai prieinama. Į mano rankas anuomet pateko J. Rerich knygos kserokopija. Mane labai sudomino Rytų temos ir religijos. Manau, kiekvienas tikėjimas turi savo kelią, o mums, lietuviams, artimiausia – krikščionybė“, – sakė V. Žiemelis.

Buvęs politikas neabejoja, kad krikščionybė šiuolaikiniame pasaulyje aktualumo neprarado, tik, pasak jo, pats mokymas turėtų tobulėti. „Tikėjimas suteikia stabilumo. Dažnam, kol jaunas, tie dvasiniai dalykai nelabai rūpi, norisi gyventi šia diena. Žmogui bręstant, kai šeima sukurta, vaikai užauginti, gerbūvis jau pasiektas, pradeda kilti klausimas „kas toliau?“. Tuomet atsiranda poreikis išsiaiškinti gyvenimo prasmę“, – svarstė knygos autorius.

V. Žiemelis yra teisės mokslų daktaras, su partneriais Albertu Valiu ir Karoliu Rugiu įkūrė advokatų kontorą ir šiuo metu joje dirba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.