Knyga, padedanti išugdyti dėmesingumą: „Tai jūsų planas, kaip valdyti savo dėmesį ir pasirinkti gyvenimą“

Kaip sutelkti savo dėmesį ir pasiekti tikslus? Ką turiu daryti, kad pagerinčiau savo darbo kokybę ir tarpusavio santykius? Kodėl svarbu dėmesingai auklėti vaikus? Atsakymus į šiuos klausimus rasite ir daug kitų patarimų apie dėmesingumo praktiką sužinosite leidyklos „Liūtai ne avys“ publikuotoje, bestselerio autoriaus Nir Eyal knygoje „Dėmesingieji: kaip valdyti dėmesį ir gyventi taip, kaip norime.“

Nir Eyal knyga „Dėmesingieji: kaip valdyti dėmesį ir gyventi taip, kaip norime.“
Nir Eyal knyga „Dėmesingieji: kaip valdyti dėmesį ir gyventi taip, kaip norime.“
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-09 22:26

Tikslas – nesiblaškyti

Pasak autoriaus, laikydamiesi aiškios dėmesio valdymo strategijos, išmoksime nesiblaškyti ir gyventi sąmoningą gyvenimą.

Visgi to pasiekti galėsime tik identifikavę mūsų dėmesio blaškymo priežastis ir užsibrėžę pakeisti netinkamus įpročius.

Knyga apie tai, kaip laiko planavimo, išorinių dirgiklių slopinimo, vidinių dirgiklių pažinimo ir dėmesio tvarumo įgūdžiai padės „<...> susigrąžinti produktyvumą, kurti darnius santykius su draugais ir artimaisiais ir netgi tapti geresniais meilužiais <...>“ (Eyal, 2020, p. 22). Patikrinti autoriaus metodai išmokys geriau suprasti, kiek teigiamos įtakos asmeniniame gyvenime turi dėmesingumo praktika.

Praktiniai patarimai apie dėmesio valdymą

N.Eyal tiki, kad užstrigę informacinių technologijų pasaulyje nesąmoningai suvaržome mąstymą – nukreipiame dėmesį į netinkamus dalykus ir dėl šios priežasties jaučiame „psichologinį nepatogumą.“ Tik susikoncentruodami į dėmesingą veiklą, žinosime, kaip siekti užsibrėžtų tikslų.

Autoriaus dėmesio valdymo metodika apibrėžia, kiek svarbu savo laiką paversti didžiausia vertybe.

Planuodami savo laiką ir sudarydami tvarkaraštį, skirsime kokybiško laiko ne tik sau, bet ir artimiesiems, susikaupsime ir pagerinsime darbo rezultatus, mokysimės įgyvendinti įsipareigojimus ar užauginti dėmesingus vaikus, rodydami sektiną pavyzdį.

Autoriaus knygą rekomenduoja darbdaviai

Knyga „Dėmesingieji: kaip valdyti dėmesį ir gyventi taip, kaip norime“ dar viena Stanfordo universiteto ir elgseno modeliavimo žinovo N.Eyal parašyta metodika apie dėmesingumą.

Kita autoriaus knyga „Kabliukas: kaip kurti įpročius formuojančius produktus“ jau yra tapusi tarptautiniu bestseleriu ir sulaukusi įmonių vadovų pripažinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.