Į atliekų konteinerį išmestos naujos knygos tapo netikėta dovana

Į atliekų konteinerį išmestos knygos, išgelbėtos per atsitiktinumą, Šakių rajone sukėlė didelį susidomėjimą. Nedaug trūko, kad netgi neišpakuoti leidiniai būtų pranykę makulatūros perdirbimo įrenginiuose.

Sintautų seniūnas K.Birbilas stebėjosi, kas galėjo į atliekų konteinerį išmesti apie du šimtus visiškai naujų knygų.<br>D.Pavalkio nuotr.
Sintautų seniūnas K.Birbilas stebėjosi, kas galėjo į atliekų konteinerį išmesti apie du šimtus visiškai naujų knygų.<br>D.Pavalkio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2021, 8:51 AM

„Šiomis dienomis man skambina žmonės, klausia, ar galėtų gauti knygų. Gerai, kad atliekų centro darbuotoja jas pamatė“, – sakė „Lietuvos rytui“ Sintautų seniūnijos seniūnas Kęstutis Birbilas.

Iš Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro (MAATC) į seniūniją buvo atgabenta apie 200 naujų knygų apie Sintautų krašto istoriją, Šakių rajono šviesuolius.

Knygas „Sintautų parapija“, „Mūsų Kudirka“, „Pranas Vaičaitis“, „Novužės krašto vaikai“ III tomą yra išleidusi seniai bankrutavusi leidykla „Ramona“.

„Klebonas domėjosi knygomis, nes vien „Sintautų parapijos“ yra per 100 egzempliorių.

Skambina žmonės ir iš Šakių, – džiaugėsi seniūnas netikėta dovana. – Nežinia, kas knygų atsikratė.

Gal kas išsivalė ar pardavė kokias patalpas, sandėlį, todėl knygas išmetė į makulatūrą?“

Leidinius apie iškilius zanavykus išgelbėjo MAATC projektų vadovė Rita Mincienė.

„Į centro komunalinių atliekų aikštelėje stovintį konteinerį nešiau išmesti kartonines dėžes ir pamačiau supakuotas knygas“, – pasakojo R.Mincienė.

Jos kolegė, prevencinės veiklos organizatorė Liucija Burbienė sakė, jog Ritos motina yra dirbusi knygyne, todėl bendradarbė negali ramiai praeiti pro knygas.

„Ji ištraukė jas, suorganizavo, kad knygos pasiektų Sintautų seniūniją. Pernai gelbėjome išmestą vieno klebono archyvą: įvairius rankraščius, „Katalikų kroniką“.

Į mūsų centrą žmonės dažnai atveža jiems nebereikalingų knygų. Kai kas atvyksta pasiieškoti pakartotiniam naudojimui skirtų daiktų, kurių jau atidavėme per 2 tūkst., ir drauge pasirenka knygų.

Kai kas atvyksta tik dėl knygų. Ketvirtadienis pas mus – knygų diena“, – sakė L.Burbienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.