Gerą rašytoją paskelbė geriausia redaktore – jai įteiks Auksinę lupą

Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga, Lietuvos leidėjų asociacija ir leidykla „Vaga“ po kelerių metų pertraukos 2021 m. gruodžio 14 d. vėl įteiks premiją „Auksinė lupa“, skirtą geriausiam redaktoriui. Šių metų naujiena – ir jaunojo redaktoriaus apdovanojimas.

D.Kalinauskaitė. <br>M.Požerskytės nuotr. 
D.Kalinauskaitė. <br>M.Požerskytės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-06 10:16

Premija buvo įsteigta redaktoriams pagerbti, įvertinant jų nuopelnus literatūros kūrinio kelyje nuo autoriaus ir vertėjo iki spausdintos knygos. Kurį laiką premija teikiama nebuvo, tačiau šiemet LLVS, LLA ir leidykla „Vaga“ sutarė šią premiją grąžinti. Nuo šių metų bus teikiama ne tik „Auksinė lupa“ grožinės ir humanitarinės literatūros redaktoriui (-ei) už viso gyvenimo darbą: profesionalų redagavimą, autorių, vertėjų ir redaktorių ugdymą, bet ir atminimo dovana bei diplomas pradedančiajam (-ai) redaktoriui (-ei).

Komisija, kurią sudarė Lietuvos literatūros vertėjų sąjungos narės Daiva Daugirdienė, Rūta Jonynaitė ir Diana Bučiūtė, 2014 m. „Auksinės lupos“ premijos laureatė; Lietuvos leidėjų asociacijos atstovė, leidyklos „Apostrofa“ vadovė Giedrė Kadžiulytė ir leidyklos „Vaga“ vyr. redaktorė Agnė Puzauskaitė, išrinko šių metų laureates. 

„Auksinės lupos“ premija šiemet skiriama Danutei Kalinauskaitei-Kunickienei už subtilų sudėtingų tekstų redagavimą pasitelkiant rašytojos talentą ir gyvą kalbos jausmą, už autorių ugdymą. Taip pat bus apdovanota jaunoji redaktorė Erika Malažinskaitė-Valčiukienė – už metodišką ir kūrybišką įvairių leidinių, nuo grožinės literatūros iki akademinių raštų, redagavimą ir mokėjimą dirbti su autoriais. Premijos bus įteiktos gruodžio 14 d. Nacionaliniame muziejuje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.