Visa tiesa apie apie maistą, kuris gali tiek gydyti, tiek žudyti

Ar žinote, kad maistas, kurį valgote, gali ir žudyti, ir maitinti jūsų kūną puolančias ligas? Pasak žymaus JAV gydytojo ir medicinos mokslų daktaro Williamo W. Li, būtent maistas yra vaistas, kurį valgydami galime padėti savo kūnui gyti ir pačiam užkirsti kelią tokioms ligoms kaip diabetas, vėžys ar senatvinė demencija.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-21 15:01

Kiekvieno kūno unikaliam gebėjimui atsinaujinti ir apsisaugoti būtina viena sąlyga – tinkama mityba. Radikali naujovė, kurią siūlo dr. W. W. Li savo knygoje „Apie maistą – ligų priešą: nauja mokslo doktrina apie tai, kaip organizmas gali pasveikti pats“ (kurią išleido leidykla „Liūtai ne avys“), – tai ne draudimais, bet atrinktais ir organizmo apsaugines funkcijas stiprinančiais maisto produktais papildyta dieta.

Gydantis maistas, kurį jūs jau ir taip mėgstate

Ne griežtos dietos ir kankinantys mitybos eksperimentai, bet kai kurie jūsų jau mėgstami maisto produktai gali sustiprinti kūno galias apsisaugoti nuo ligų, kurias tradicinė medicina ilgą laiką laikė nepagydomomis.

Pasak novatoriškos knygos „Apie maistą – ligų priešą“ autoriaus dr. W. W. Li, norint suteikti organizmui galimybę pačiam apsisaugoti nuo pavojingų cheminių procesų, svarbu rinktis maistą, stiprinantį penkias gynybines organizmo sistemas. Būtent nuo jų priklauso jūsų sveikata ir efektyvi apsauga nuo ligų, kurių galima išvengti.

Kaip kūnas pats save saugo?

Šios sistemos yra angiogenezė (kraujagyslių augimo ir atsinaujinimo procesas), regeneracija (kamieninių ląstelių palaikomas organizmo atsinaujinimas), mikrobiomas (naudingųjų žarnyno bakterijų sistema), DNR apsauga (genetinis fotoatspaudas, atliekantis ir organizmo apsaugos funkciją) ir imuninė sistema.

Kai kurie maisto produktai aktyvuoja minėtas gynybines organizmo sistemas ir sustabdo kenksmingus procesus – atsižvelgdamas į tai dr. W. W. Li ir siūlo reguliuoti savo mitybą.

Kasdieniai sveikatinantys maisto produktai

Organizmui apsaugoti rekomenduojamų dr. W. W. Li maisto produktų sąraše – daugiau nei 200 pavyzdžių, tarp kurių rasite tokių produktų kaip cinamonas, raudonasis vynas, alyvuogių aliejus, juodosios pupelės, slyvos ar duona su raugu.

Šie per ilgametę dr. W. W. Li gydytojo ir mokslininko praktiką atrinkti produktai padeda gynybinėms organizmo sistemoms pasiekti pačius geriausius rezultatus ir saugo jūsų sveikatą.

„The New York Times“ bestseleryje „Apie maistą – ligų priešą“ taip pat pateikiami ir specialūs, iš šių sveikatinančių produktų sukomponuoti imunitetą stiprinančių patiekalų receptai bei rekomendacijos, kaip, kada ir kiek šio maisto vartoti, kad organizmo gynybinės sistemos būtų optimaliai aktyvuotos.

Apie autorių

Medicinos mokslų daktaras Williamas W. Li yra visame pasaulyje žinomas gydytojas, įgijęs išsilavinimą Harvardo universitete, ir Angiogenezės fondo prezidentas bei steigėjas. Jo novatoriški darbai padarė įtaką daugiau kaip septynių dešimčių ligų, įskaitant vėžį, diabetą, aklumą, širdies ligas ir nutukimą, tyrimams.

Dr. W. W. Li pranešimas TED Talk konferencijoje „Ar galime maitintis taip, kad numarintume badu vėžį?“ buvo peržiūrėtas daugiau kaip 11 milijonų kartų. Jis taip pat parašė ir paskelbė daugiau kaip 100 mokslinių straipsnių tokiuose mokslo žurnaluose kaip „Science“, „The New England Journal of Medicine“, „The Lancet“ ir kt.

Dr. W. W. Li dirbo Harvardo, Tufto universitetuose bei Dartmuto medicinos mokykloje.

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su UAB Liūtai ne avys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.