Vilniuje apdovanoti geriausi vaikų knygų kūrėjai

Šeštadienį, Tarptautinę Vaikų knygos dieną, Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Vilniuje apdovanoti geriausių praėjusių metų knygų vaikams ir paaugliams kūrėjai.

Apdovanojimų akimirka. <br>IBBY nuotr. 
Apdovanojimų akimirka. <br>IBBY nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2022, 10:21 AM

Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriaus premijas kasmet gauna geriausi vaikų knygų rašytojai, iliustruotojai, vertėjai. Viena premija skiriama ir už vaikų literatūros tyrimus ar aktyviai vykdomas skaitymo skatinimo veiklas.

Prano Mašioto premija už geriausią metų knygą vaikams ir paaugliams skirta Dainiui Gintalui už knygą „Ajerų kisielius, arba varnos, varvekliai, varanai ir varlės“ – už virtuozišką džiazavimą ir originalų repavimą, aštraus ir švelnaus žodžio dermę, pastangas nesusipratimus paversti susipratimais ir daugiasluoksnį poetinį pasakojimą.

Premija už geriausią paveikslėlių knygą vaikams skirta Audrai Baranauskaitei ir Linai Itagaki už knygą „Nukas“. 

Vinco Aurylos premija už vaikų literatūros tyrinėjimus, sklaidą ar skaitymo skatinimo veiklą teko Eglei Baliutavičiūtei – už kryptingą ir įvairiapusišką veiklą populiarinant vaikų literatūrą.

Premija už geriausią pažintinę metų knygą apdovanotos istorinio komikso „Grybo auksas“ autorės Rasa Grybaitė ir Lina Itagaki.

Eugenijos Stravinskienės premija už reikšmingiausią ir meniškiausią vertimą vaikams skirta Ritai Bakanienei, iš anglų kalbos išvertusiai Megan Shepherd (Megan Šeperd) knygą „Slapti Erškėtrožių kalvos žirgai“.

Adomo Druktenio premija už reikšmingiausią ir meniškiausią vertimą paaugliams įteikta Raimondai Jonkutei už Jakobo Wegeliaus knygos „Žudiko beždžionė“ vertimą iš švedų kalbos.

Domicėlės Tarabildienės premija už gražiausią metų knygą skirta Ievai Babilaitei, iliustravusiai Linos Mickutės knygą vaikams „Pasaka apie paskutinį Lietuvos princą“. 

Aldonos Liobytės premija už reikšmingiausią metų debiutą teko Julijai Račiūnaitei už Aido Jurašiaus knygos „Žąsino Gagio kelionės“ iliustracijas.

Padėka įteikta Smiltei Dekteriovaitei plakatų konkurso, skirto Lietuvoje 30-ąjį kartą švenčiamai Tarptautinei vaikų knygos dienai paminėti, nugalėtojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.