„Poezijos pavasario“ rengėjai paskelbė festivalio renginių programą

Tradicinis literatūros festivalis „Poezijos pavasaris“ vyks gegužės 15–29 d. 

Rengėjų nuotr. 
Rengėjų nuotr. 
L.Jakimavičius. <br>Rengėjų nuotr. 
L.Jakimavičius. <br>Rengėjų nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 4, 2022, 8:37 PM

Poezijos kūrėjų ir skaitytojų šiemet lauks kelios dešimtys susitikimų su poetais įvairiose Lietuvos vietose. Vyks tiek tradiciniai, tiek naujesnės formos renginiai.

Su „Poezijos pavasario“ programa galite susipažinti štai čia.

Primename, kad šiais metais „Poezijos pavasrio“ laureatu tapo Liudvikas Jakimavičius. Jam už poezijos knygą „Paliktos paletės“ bus įteikta Kauno miesto savivaldybės įsteigta Maironio premija. 

Maironio premija skiriama už geriausią poezijos knygą, išleistą per praėjusius kalendorinius metus. Ją gavęs autorius tituluojamas tarptautinio festivalio „Poezijos pavasaris“ laureatu. Tokia nominacija ir premija kūrėjui teikiami tik vieną kartą.

L.Jakimavičius yra pelnęs ne vieną garbingą apdovanojimą: premiją už pjesę „Gaisrininkų legendos“, Kultūros ministerijos premiją už aktualiausius publicistinius kūrinius kultūros temomis, Lietuvos rašytojų sąjungos premiją už eilėraščių apysaką „Elio“, Juozo Tumo-Vaižganto premiją už knygą „Vamzdis“ ir Vlado Šlaito premiją už eilėraščių knygą „Paliktos paletės“.

Šiemet gautos ir svarstytos dar 4 paraiškos: Dainiui Gintalui už eilėraščių knygą „Vienos vasaros giesmė“, Vytautui Kazielai už poezijos knygą „Sapnų slidininkas“, Aušrai Kaziliūnaitei už poezijos knygą „Jūros nėra“ ir Aivarui Veikniui už poezijos knygą „Mamuto medžioklė“.

3 tūkst. eurų siekianti premija L. Jakimavičiui bus įteikta gegužės 27 d. Kauno Maironio literatūros muziejaus sodelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.