Vilniuje prasidėjo antrasis Pasaulio lietuvių rašytojų suvažiavimas

Antradienį Vilniuje, Lietuvių literatūros ir tautosakos institute, darbą pradėjo antrojo Pasaulio lietuvių rašytojų suvažiavimo dalyviai, atvykę į Lietuvą iš įvairių užsienio šalių.

 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-28 13:03

„Šis renginys telkia ir buria po visą pasaulį pasklidusius lietuvių kilmės rašytojus, kuriančius ne tik lietuvių kalba, bet savo kūryba teigiančius lietuviškosios tapatybės svarbą“, – sakė Pasaulio lietuvių bendruomenės Kultūros komisijos pirmininkė Jūratė Caspersen.

Iki ketvirtadienio vyksiančio suvažiavimo renginiuose dalyvaus 25 rašytojai, vertėjai, literatūros kritikai iš 15 šalių: Airijos, Australijos, Belgijos, Italijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Kanados, Kipro, Lenkijos, Meksikos, Nyderlandų, Prancūzijos, Šveicarijos, Vokietijos ir Lietuvos.

Svetur kuriantys lietuvių rašytojai susipažins su Lietuvos kultūrinio gyvenimo aktualijomis: dalyvaus kultūrinėje programoje Nacionalinio muziejaus Istorijų namuose, Nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos surengtoje diasporos rašytojų knygų parodoje ir išeivijos fotografo Edžio Jurčio parodos finisaže, Vytauto Kasiulio dailės muziejuje aplankys parodas „Paralelinis laikas“ ir Šiuolaikinė Afrikos dailė: Tapatybės svajos ir realijos“, pranešė Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas.

Trečiadienį Rašytojų klube vyks specialiai šiam suvažiavimui parengto pasaulio lietuvių rašytojų almanacho „Egzodika 2“ pristatymo vakaras, rašytojų kūrybos skaitymai, ketvirtadienį numatytas baigiamasis vakaras su pasaulio lietuvių rašytojų kūrybos skaitymais ir susitikimu su Lietuvos rašytojų sąjungos nariais.

Pirmasis diasporos rašytojų suvažiavimas vyko 2019 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.