Kokią knygą rinktis Kalėdoms?

Autofikcinio romano centre – namų tvarkymo apsėsta mažų vaikų mama. Havajų sala tampa egzotišku fonu motinos liūdesiui ir kultūriniams atradimams, o pats namas simbolizuoja sielos buveinę, taigi mus pačius. 

Kalėdinėms dovanoms leidykla „Tyto alba“ rekomenduoja rinktis knygas.
Kalėdinėms dovanoms leidykla „Tyto alba“ rekomenduoja rinktis knygas.
Daugiau nuotraukų (11)

Leidyklos „Tyto alba“ inf.

2022-12-03 12:54, atnaujinta 2022-12-04 19:49

Autofikcinio romano centre – namų tvarkymo apsėsta mažų vaikų mama. Havajų sala tampa egzotišku fonu motinos liūdesiui ir kultūriniams atradimams, o pats namas simbolizuoja sielos buveinę, taigi mus pačius. 

Mėgstantiems drąsų, atvirą ir nuoširdų pasakojimą.

Rachel Trethewey „Churchillio dukterys“

Seserys Diana, Sarah ir Mary nuolat ištikimai lydėjo savo garsųjį tėvą kelionėse po pasaulį ir tapo svarbiausių istorinių įvykių liudininkėmis. Nuolat sukiojosi tarp to meto garsenybių, o aplinkui vyko pasaulio istoriją keičiantys procesai, tačiau kiekviena išlaikė savo unikalų ryšį su įžymiuoju tėvu iki pat pabaigos ir pačios nugyveno sklidiną aistros, dramų ir tragedijų gyvenimą.

Tai plati Europos kultūrinė bei politinė panorama ir intymiai atvira saga, atskleidžianti sudėtingą garsios šeimos gyvenimą audringame XX amžiuje. 

Mėgstantiems tikras ir įtraukiančiai papasakotas istorijas.

Leonidas Donskis „Man skauda“  

Leonido Donskio optimizmo ir šviesaus, ramaus bei išmintingo žvilgsnio tebetrūksta. Būtent todėl jo knygoje „Man skauda“ sugulė vėlyvieji L.Donskio tekstai, nuostabiai aktualūs ir šiandien.

Knyga „Man skauda“ atspindi tai, kas buvo svarbiausia L.Donskiui: kalbėti visiems – pačių įvairiausių sluoksnių, pažiūrų žmonėms, taip pat pastebėti ryšius ir susieti tai, kas iš pirmo žvilgsnio nesusiję.

Plataus akiračio filosofui rūpėjo ir užsienio politika, ir švietimas, ir populiarioji kultūra, ir futbolas, ir dar daug temų. 

Ieškantiems išmintingo ir įžvalgaus žvilgsnio.

Claudia Hammond „Menas ilsėtis“

Gyvename laikais, kai riba tarp darbo ir poilsio blanksta. Didelis užimtumas tapo šių laikų žmogaus kasdienybe, net ir savotišku statuso simboliu. Bėgdamas per gyvenimą žmogus tikisi sulaukti dienos, kai pagaliau pavyks atsipūsti, tačiau jai atėjus neretai susiduria su netikėtais pojūčiais – kalte, susierzinimu ar net baime.

Kodėl poilsis kartais taip vargina? Kas užtikrina kokybišką poilsį, būtiną psichikos ir fizinei sveikatai palaikyti? 

Ieškantiems ir norintiems išbandyti praktiškus patarimus. 

Matas Maldeikis „Pasaulio pabaigos istorija“

Šiuolaikinis pasaulis susiformavo po Antrojo pasaulinio karo, kai palankiai susiklostė daugybė aplinkybių. Procesai, iš pradžių garantavę sėkmę ir pažangą, pamažu atskleidė ir savo išvirkščią pusę. Taip prieštaringų tendencijų raizginys galiausiai sąlygojo dabarties iššūkius.

Norėdami suvokti, kur esame, ir rasti problemų sprendimus privalome dar kartą peržvelgti nueitą kelią ir užčiuopti jo silpnąsias grandis. Kur brėžiamos dabarties karų fronto linijos ir kokios naujos grėsmės kyla Vakarų pasauliui? 

Norintiems geriau suprasti, kas vyksta pasaulyje. 

Gina Viliūnė „Mirtinas arkebuzos šūvis“

Gina Viliūnė meistriškai supina Vilniaus istoriją, mažiau žinomus, netikėtus faktus, įdomius personažus ir detektyvinę liniją. Šįkart rašytojos akiratyje – bajorai ir lemtingi istoriniai įvykiai.

Egzistavo tokia svečių apgyvendinimo prievolė, kai į Seimą susirinkusius bajorus apnakvindyti turėjo miestiečiai, nepriklausomai nuo jų noro. Yra išlikusių šaltinių, kad visokių tų bajorų buvo ir visko tuose namuose atsitikdavo. Čia ir prasideda detektyvas. 

Mėgstantiems istorinius ir detektyvinius pasakojimus. 

Alessandro Baricco „Šilkas“

Vienas garsiausių ir subtiliausių mūsų laikų pasakojimų apie meilę „Šilkas“ sugrįžta. Už romano žodžių tarsi įvyniota į šilką glūdi poetiška, savitai regima tikrovė.

Tai – istorija apie vyrą, kuris keliauja per pasaulį, o pabaiga – apie vieną ežerą, tyvuliuojantį vėjuotomis dienomis... Visos istorijos turi savo muziką. Šios istorijos muzika balta.

Balta muzika yra keista muzika. Ji grojama tyliai, pagal ją šokama lėtai. Kai grojama gerai, tada tarsi girdi grojant tylą, ir žvelgiant į tuos, kurie šoka kaip dievai, atrodo, jog jie nejuda. 

Mėgstantiems išmintingas ir jaukias istorijas.

Christophe André „Paguoda“

Nė vieno gyvenimas neišvengia sudėtingų vienatvės ir nevilties etapų. Ar visos mūsų nelaimės turi prasmę? Kokiais būdais paguosti save, kad neužvaldytų kančią lydintys baimės, pykčio, pavydo jausmai? Kaip išbūti su kenčiančiu žmogumi ir laiku atrasti jo skausmą malšinančius žodžius?

Prancūzų psichologas ir psichiatras Christophe André pristato daugiasluoksnį guodimo meną ir įrankius, padėsiančius jį įvaldyti. 

Ieškantiems patarimų ir kasdienės išminties. 
 
Richard Paul Evan „Laiškai Noelei“

Leiskitės į gyvenimo kelionę, kurioje griaunantys praeities prisiminimai virsta galinga nauja pradžia.

Po beveik dviejų dešimtmečių Noelė Post, didelės Niujorko leidyklos vyriausioji redaktorė, grįžta į savo vaikystės namus paskutinį kartą susitikti su mirštančiu tėvu. Suplanuotas trumpas apsilankymas virsta iššūkių ir atradimų kupina pažinimo kelione Noelei netikėtai paveldėjus tėvo puoselėtą knygyną. Atverianti kelionė į save. 

Mėgstantiems jaudinančias, romantiškas ir gyvenimiškas istorijas. 

Tomas Dirgėla „Domas ir Tomas. Dingusio sniego byla“

Tai ypatinga Domo ir Tomo serijos knyga – dešimta serijos knyga ir pirma bene populiariausio Lietuvos vaikų rašytojo kalėdinė istorija.

Kol aplink visi džiaugiasi sniegu ir dovanomis, dviejų miestų – Miestamiesčio ir Kitamiesčio – vaikai nesulaukia nei sniego, nei dovanų! Nes kaipgi Kalėdų Senelis keliaus rogėmis ir šiauriniais elniais, kai lauke oras beveik primena pavasarį?

Tačiau greitai paaiškėja, kad abu šiuos miestus sieja... tualetinis popierius! Ar jis gali būti kaltas dėl kažkur pradingusio sniego ir sugadintų Kalėdų? O gal prie to nagus prikišo meras Visvaldošaitis? 

Mėgstantiems nuotykius ir humorą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.