Rašytojų sąjunga teismo sprendimu atgavo lėšas už „Poezijos pavasario“ almanacho leidybą

Rašytojų sąjungos fondas po teismo sprendimo atgavo lėšas iš Kultūros tarybos už pernykščio „Poezijos pavasario“ almanacho leidybą.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-01-04 12:26

Lietuvos rašytojų sąjunga pranešė, kad Vilniaus apygardos teismas patenkino viešosios įstaigos „Rašytojų sąjungos fondas“ kreipimąsi dėl prašymo panaikinti pernai metų gegužės 12 dienos Lietuvos kultūros tarybos sprendimą nefinansuoti projekto „Poezijos pavasaris 2022“ almanacho leidybos.

Pasak pranešimo, Lietuvos kultūros taryba, vykdydama teismo sprendimą, jau pervedė almanacho leidybai skirtą sumą.

Rašytojų sąjunga žada, kad netrukus atsiskaitys su visais almanacho rengėjais ir autoriais, o geradarių almanacho leidybai suaukotą sumą skirs rašytojo ar rašytojos iš Ukrainos apgyvendinimo Vilniuje išlaidoms padengti.

„Poezijos pavasario“ almanachą leidžiantis fondas pernai buvo tam gavęs Lietuvos kultūros tarybos skirtą 16 tūkst. eurų, tačiau vėliau Kultūros taryba sprendimą atšaukė dėl anksčiau pakeistų projektų finansavimo gairių.

Rašytojų sąjungos fondas tuomet teigė apie pakeistas gaires nebuvęs informuotas, taip pat argumentavo, kad teikiant paraišką projektui finansuoti galiojo ankstesnė gairių redakcija, kurioje pakeista dalis nebuvo suformuluota taip aiškiai kaip toje, kuria remdamasi Kultūros taryba atšaukė finansavimą.

Kultūros taryba Rašytojų sąjungos fondui siūlė almanachą išleisti iš „Poezijos pavasario“ festivaliui skirtų lėšų, bet tos lėšos jau buvo paskirstytos. Fondas kreipėsi visuomenės pagalvos su prašymu paremti almanacho leidybą.

„Poezijos pavasaris“ yra ilgametes tradicijas turintis tarptautinis kasmetinis poezijos festivalis. Pernai jis vyko 58-ąjį kartą. Festivalį rengia Lietuvos rašytojų sąjunga ir Rašytojų klubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.