„Debesų ganyklų“ naujienos vaikams ir jaunimui Vilniaus knygų mugėje

Vasario 23–26 d. vykstanti Vilniaus knygų mugė vėl pasitinka su knygų vaikams ir jaunimui gausa. Leidykla „Debesų ganyklos“ kviečia prisiminti apie laisvę skaityti tai, ką norime ir ką mėgstame, bei galimybę pasirinkti kokybišką ir lavinantį turinį. „Debesų ganyklos“ šiemet pristato naujienas, kurios jauniesiems skaitytojams primena svarbias vertybes, tokias kaip laisvė, tolerancija, draugystė, ir suteikia galimybę susipažinti su labai gerai kritikų įvertintomis knygomis, išverstomis iš rečiau verčiamų kalbų Lietuvoje.

Leidykla „Debesų ganyklos“ šiemet Vilniaus knygų mugėje pristato naujienas, kurios jauniesiems skaitytojams primena svarbias vertybes, tokias kaip laisvė, tolerancija, draugystė.
Leidykla „Debesų ganyklos“ šiemet Vilniaus knygų mugėje pristato naujienas, kurios jauniesiems skaitytojams primena svarbias vertybes, tokias kaip laisvė, tolerancija, draugystė.
Daugiau nuotraukų (1)

„Debesų ganyklų“ inf.

Feb 24, 2023, 9:32 AM

Knygos „Profesijų enciklopedija“ pristatymas

Vasario 25 d. 13 val. knygos „Profesijų enciklopedija“ pristatyme jaunieji skaitytojai galės leistis į kelionę po įvairiausių profesijų ir pareigų pasaulį. Renginyje dailininkė Greta Alice teptuko mostu prikels iš knygos populiariausių vaikų svajonių profesijų atstovus.

Pristatyme dalyvaus metų mokytoja Irma Krivickienė, vaikų ligų ir neonatologijos gyd. rez. Elena Landsbergytė-Bukauskienė, Ugniagesių gelbėtojų mokyklos komanda, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato policijos pareigūnai ir Amsis. Dalyviai praktiškai susipažins su šių profesionalų darbu, darbo įrankiais.

Knygoje „Profesijų enciklopedija“ skaitytojai galės nusikelti ir į kitas įstaigas: restoraną, oro uostą, teismo salę, kepyklą, leidyklą, paštą bei daug kitų vietų, kuriose ras daugiau nei 160 skirtingų profesijų. Iliustratorė knygoje paslėpė ir kelis daiktus, kurie kartojasi kiekviename atvarte: veikėją oranžiniais plaukais ir ūsais, raudoną bluzoną, žalią skėtį ir mažą geltoną puodelį, kad vaikai labiau įsitrauktų į skaitymo ir pažinimo procesą.

Naujiena – „Kamilis, kuris mato rankomis“

„Debesų ganyklos“ pristato dalyvaujant Europos Sąjungos programoje „Kūrybiška Europa“ ir įgyvendinant projektą „Naujas slaptažodis: pokyčiai“ išverstą geriausią 2017 m. knygą Lenkijoje „Kamilis, kuris mato rankomis“, kuri skaitytojus moko tolerancijos ir pagarbos kitokiems.

Lenkų autorius Tomasz’as Małkowski’is šioje knygoje atveria nepažįstamą aklųjų pasaulį. Penkiametis Kamilis, nors mato ne akimis, o rankomis, yra toks pat berniukas kaip ir jo bendraamžiai. Kartais didelis nutrūktgalvis. Kartais susipeša su vyresne seserimi. Bet dažniausiai jis mielas, draugiškas, linksmas ir pats geriausias brolis.

Knyga „Istorijų vagys. Paslaptinga kilmė“ nuotykių gerbėjams

„Istorijų vagys. Paslaptinga kilmė“ – tai „The New York Times“ bestselerio ir Lietuvoje išpopuliarėjusios nuotykių knygų serijos trečioji dalis. Knygų serijos autorius James’as Riley’is neša knygos puslapiais lyg filme ir šį kartą pagrindinius veikėjus Betani ir Oveną teleportuoja ne į įvairių knygų istorijas, o į komiksus. Dėl to superherojų ir piktadarių šiame pasaulyje tikrai netrūksta, o retkarčiais skaitytojus pradžiugina ir tikrų komiksų intarpai.

Distopinės naujienos jaunimui (ir suaugusiesiems)

Projektas „Naujas slaptažodis: pokyčiai“ pristato apdovanotas distopines knygas jaunimui, kurias taip pat galėsite rasti „Debesų ganyklų“ stende (4 salėje, prie oro baliono). Prancūzo Davido Moitet knyga „Projektas „Naujoji Žemė“ nukelia į 2125-uosius metus, kada Žemė nuniokota, daugelis žmonių gyvena lūšnynuose ir tik saujelė Neliečiamųjų – saugomuose kupoluose.

Vieną dieną Izidės šeima laimi bilietą dalyvauti Naujosios Žemės projekte – keliauti į naują planetą, tačiau šis projektas nėra svajonių išsipildymas, kaip daugelis mano.

Knyga pelnė net 21 apdovanojimą, 7 nominacijas – ir ne veltui, nes turinys įtraukiantis, sukurta naujoji visata įdomi, įtikinanti ir kviečianti susimąstyti apie nepaprastą klimato situaciją.

Apdovanojimą pelniusioje Nyderlandų rašytojos Marloes Morshuis knygoje „8-oji diena. Kvotaׅ“ taip pat pasakojama apie sudėtingą situaciją Žemėje – žmonių perteklių, gyventi tinkamų vietų trūkumą. Siekdama sureguliuoti gyventojų skaičių, Pasaulio taryba nustatė kvotą. Kiekviena šalis gyventojų perteklių išveža į mažyklas. Šiai sistemai pritarė visos pasaulio valstybės, tik ne Eriperija.

Vokietijos geriausios 2019 m. knygos jaunimui apdovanojimu „Eselsohr“ įvertinta Marie Golien fantastinė knyga „Keinstormo sala. Bėglys“ kelia diskusijas apie lygias galimybes visuomenėje, klimato kaitą ir virtualaus pasaulio įtaką. Knygoje pasakojama apie žmonių, neatitinkančių tobulos visuomenės normų ir ištremtų į Keinstormo salą, gyvenimą, kasdien po pusvalandį transliuojamą turtuoliams per Emilijaus akis. Nors tai ir atrodo visai nekalta, bet Emilijus čia įtaria klastą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.