Išrinko 2022 metų geriausias verstines knygas

Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga (LLVS) keturioliktą kartą surengė konkursą „Metų verstinė knyga“. Sudaryti keturi geriausių 2022 m. išleistų verstinių knygų sąrašai šiuolaikinės grožinės literatūros, literatūros klasikos, negrožinės ir vaikų bei jaunimo literatūros kategorijose. Vieno naujienų portalo skaitytojai buvo kviečiami balsuoti ir išrinkti Metų verstinę knygą trijose kategorijose – grožinės, negrožinės ir vaikų bei jaunimo literatūros. Metų verstinė knyga paskelbta balandžio 23 d. – Pasaulinę knygos dieną.

Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 24, 2023, 9:47 AM

2022 metų verstine knyga grožinės literatūros kategorijoje tapo Nobelio literatūros premijos laureatės Olgos Tokarczuk opus magnum vadinamas romanas „Jokūbo knygos“, kurį iš lenkų kalbos išvertė Vyturys Jarutis ir išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla.

Negrožinės literatūros kategorijoje dvi knygos surinko identišką skaitytojų balsų skaičių, taigi 2022 metų verstinių knygų negrožinės literatūros kategorijoje yra dvi laimėtojos: Jun'ichirō Tanizaki esė knyga „Odė šešėliams“, kurią iš japonų kalbos išvertė Jurgita Polonskaitė-Ignotienė, o išleido leidykla „Lapas“, ir Israelio Coheno „Vilna: žydiškojo Vilniaus istorija“, kurią iš anglų kalbos išvertė Miglė Anušauskaitė, o išleido leidykla „Hubris“, 2022.

2022 metų verstine knyga vaikų ir jaunimo literatūros kategorijoje tapo knygelė patiems mažiausiems – Lea'os Goldberg eiliuota pasaka „Nuomojamas butas“, kurią iš hebrajų kalbos išvertė Nathan Gitkind, sueiliavo Antanas A. Jonynas, parengė ir apipavidalino Sigutė Chlebinskaitė, o išleido leidykla „Žalias kalnas“.

Šių metų grožinės ir negrožinės literatūros ekspertai: Vytautas Bikulčius, Lina Buividavičiūtė, Jūratė Čerškutė, Dovilė Kuzminskaitė ir Donatas Puslys. Vaikų ir jaunimo literatūros: Eglė Baliutavičiūtė, Aigustė Vykantė Bartkutė ir Inga Mitunevičiūtė.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.