Šalies vadovai pasveikino rašytoją Vytautą Martinkų 80-mečio proga

Sekmadienį šalies vadovai pasveikino 80-metį švenčiantį rašytoją, literatūrologą Vytautą Martinkų.

Rašytojas Vytautas Martinkus.<br>V.Balkūno nuotr.
Rašytojas Vytautas Martinkus.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2023, 9:52 AM

Prezidentas Gitanas Nausėda dėkojo rašytojui už savo patirčių bei žinių dalijimąsi su visuomene ir meno bendruomene ir linkėjo sveikatos bei neprarasti kūrybinių idėjų.

„Jūsų ilgas, turiningas ir literatūros kūrinių turtingas veiklos kelias, prasidėjęs, kaip esate sakęs, nuo žvilgsnio į tėviškės grožį, tęsėsi ramiu, intelektualiu, gilaus apmąstymo lydimu ir, svarbiausia, savitu žingsniu. Ir toliau į kiekvieną iš savo gyvenimo darbų žiūrėjote taip pat rimtai ir atsakingai: nuo Rašytojų sąjungos iki Lietuvos mokslų akademijos, nuo pedagoginio pašaukimo iki atidaus literatūrologo atsidavimo“, – rašoma valstybės vadovo sveikinime.

Vyriausybės bei Nacionalinės kultūros ir meno premijų laureatą pasveikino ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė. Politikė pasidžiaugė, kad rašytojas visuomenei aukštą intelektinį gylį turinčius kūrinius.

„Nuoširdžiai sveikinu garbingo jubiliejaus proga. Filosofija ir literatūra, susitikusios Jūsų gyvenime, padovanojo talentingai parašytus kūrinius, kupinus išminties, rimties ir intelektualinio gylio. Linkiu Jums sveikatos ir nepažabojamo smalsulio, gebėjimo stebėtis ir analizuoti supančio pasaulio kontrastus, detales ir žavingus oksimoronus“, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.