Leidykla siūlo kavą gerti su knyga rankose

Leidykla „Briedis“ spalio mėnesį skiria knygų skaitymui su kava. Neatsiejamas dienos ritualas mėgautis kava gali tapti dar malonesnis su kavos stalelio knygų kolekcija. Istorija, estetika ir įkvėpimas viename – viskas, ko reikia naujiems atradimams rudenį. Pradėkite nuo senovės Egipto civilizacijos, elegantiškiausių visų laikų moterų ir tęskite skaitydami apie iškilių šachmatininkų partijas ir didžių dailininkų darbus. 

Daugiau nuotraukų (8)

„Briedis“

Oct 4, 2023, 9:40 AM

„Tutanchamonas“. Autorius: T. G. Henry James

Naujos kapavietės Karalių slėnyje atradimas buvo neįtikėtinas laimėjimas, o joje aptikti stulbinantys daiktai, niekieno nepaliestas karstas ir įkapės atėmė žadą. Nepažeisti karališkieji laidojimo rūmai, apie 11 kilogramų sverianti auksinė karaliaus Tutanchamono kaukė ir daugiau nei 5000 artefaktų yra bene ikoniškiausi senovės Egipto simboliai. Tvarkant kapavietę, darbininkus persekiojo nelaimės, tragedijos, nesusipratimai ir rietenos, nes teigiama, kad kapavietėje ant sienų buvo išraižyti prakeiksmai – tie, kurie įžengs į kapą, greitai mirs...

Išskirtinės šio albumo nuotraukos suteikia galimybę susipažinti su neįkainojamais faraono Tutanchamono papuošalais, baldais, drabužiais, ginklais, gausiai išpuoštais auksu, ir žavėtis galinga senovės Egipto civilizacija.

Knygą iš anglų kalbos vertė Daiva Bičev.

„Šachas ir matas! Nesenstanti šachmatų istorija – įspūdingiausios partijos, iškiliausi žaidėjai“. Autorius: Ben Graff

Genialumas, apsėdimas, net beprotybė... Pasaulio šachmatų čempionų gyvenimas buvo turtingas ir įvairus. Knygoje pasakojamos šešiolikos iškiliausių šachmatų žaidėjų biografijos, aprašomos partijos, kurias žaisdami jie pasiekė viršūnes, pateikiamos partijų schemos, svarbiausi ėjimai, infografikai.

Ar galėjo Bobbis Fischeris nugalėti Borisą Spaskį Šaltojo karo metu vykusiose „šimtmečio rungtynėse“? Kokį vaidmenį Anatolijaus Karpovo ir Viktoro Korčnojaus mače suvaidino užkoduoti jogurtai, guru ir hipnotizuotojai? Kodėl buvo nutraukta skandalingoji Gario Kasparovo ir Anatolijaus Karpovo „Maskvos žiema“? Kas yra geriausia visų laikų šachmatininkė moteris? Kaip šachmatų arenoje klostėsi žmogaus ir mašinos dvikova?

Knygą iš anglų kalbos vertė Mindaugas Krankalis.

„Stiliaus ikonos. Dešimt madą pakeitusių moterų“. Autoriai: Valeria Manferto de Fabianis (sud.), Paola Saltari

Išskirtinėse nuotraukose – dešimt mados istorijoje žymę palikusių moterų: nuo kino žvaigždžių, tokių kaip Marilyn Monroe ir Audrey Hepburn, iki kontroversiškų asmenybių, tokių kaip princesė Diana ir Coco Chanel. Šios neeilinės asmenybės niekada nepataikavo madai, bet pačios ją kūrė pasirinktais drabužiais ir kitomis stiliaus detalėmis, o dėl savo elgesio arba gyvenimo įvykių nuolat buvo žiniasklaidos dėmesio centre. Susipažinkite su šių nepamirštamų ir ypatinga elegancija bei savitu įvaizdžiu apdovanotų moterų istorijomis.

„Jackie. Jacqueline’os Kennedy Onassis gyvenimo, meilės ir stiliaus istorija“. Autorius: Chiara Pasqualetti Johnson

Graži, išsilavinusi, rafinuota, diskretiška, bet gundanti Jackie Kennedy buvo mylimiausia visų laikų pirmoji ponia, o likimas jai nepagailėjo turtų, sėkmės, visuomenės dėmesio ir sielvarto. Šioje knygoje gyvai aprašyta nepamirštama iškilios moters gyvenimo, meilės ir stiliaus istorija, iliustruota nuotraukomis nuo pat vaikystės iki gyvenimo pabaigos. Tai jautrus ir išsamus visą pasaulį sužavėjusios moters portretas.

Knygą iš anglų kalbos vertė Ieva Driukienė.

„Mikelandželas. Gyvenimas ir kūryba 500 iliustracijų“. Autorius: Rosalind Ormiston

Amžininkai Mikelandželą vadino dieviškuoju ir juo žavėjosi ne veltui – jis suvaidino milžinišką vaidmenį formuojantis manierizmui, iš karto itin pamėgtam menininkų, kuriems Renesanso darnos idealai ir su šia meno srove siejamas natūralizmas padarė didelę įtaką bei kėlė norą į jį reaguoti. Smulkiai nagrinėdama Mikelandželo gyvenimą, pasitelkdama informatyvias ir įkvepiančias iliustracijas, autorė aiškiai ir išsamiai išdėsto, kas jam padarė didžiausią įtaką ir ko pavyko pasiekti.

Knygą iš anglų kalbos vertė Jurga Grunskienė.

„Pusryčiai pas Audrey“. Autorius: Chiara Pasqualetti Johnson

Audrey Hepburn yra neprilygstama grakštumo ir moteriškumo ikona, bene mylimiausia diva kino istorijoje. Šioje biografijoje pasakojama apie neįtikėtiną, aistringą Audrey gyvenimą nuo pirmųjų karjeros metų iki pasaulinės šlovės, o stulbinančios nuotraukos atskleidžia laikui nepavaldų legendinės filmų „Atostogos Romoje“, „Sabrina“, „Mano puikioji ledi“ ir „Pusryčiai pas Tifanį“ aktorės stilių. Paskutiniame knygos skyriuje daug dėmesio skiriama jos humanitariniam darbui UNICEF – 1987 m. oficialiai pripažinta UNICEF geros valios ambasadore.

Knygą iš anglų kalbos vertė Kristina Tamulevičiūtė.

„Rembrantas. Gyvenimas ir kūryba 500 iliustracijų“. Autorius: Rosalind Ormiston

Išsamus, iš daugiau kaip 300 reikšmingiausių Rembranto kūrinių reprodukcijų sudarytas albumas. Garsus Nyderlandų dailininkas Rembrantas van Reinas gimė XVII a. pradžioje – Nyderlandų meno aukso amžiumi vadinamu laiku. Metęs universitetą ir ėmęs mokytis tapybos, jis tapė ir piešė įvairius to meto Amsterdamo gyvenimo vaizdus, kuriuose netrukus išryškėjo jo meistriškai taikoma šviesotamsa, gebėjimas jautriai perteikti spalvas. Rembrantas kūrė ofortus, portretus, autoportretus, peizažus, piešinius ir visa tai darė vienodai gerai, todėl netruko pelnyti pripažinimą meno pasaulyje. 

Knygą iš anglų kalbos vertė Jurga Grunskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.