Kalėdoms leidykla kviečia dovanoti skaitymo džiaugsmą

Leidykla „Briedis“ pristato knygų naujienas, parengtas vienam gražiausių metų laikotarpiui – Kalėdoms. Dovanokite skaitymo džiaugsmą: pasaulinio garso asmenybės, popkultūros, meno ir istorijos simboliai gausiai iliustruotose albuminėse knygose iš serijos „Coffee Table Books“. 

Daugiau nuotraukų (1)

„Briedis“

2023-12-18 13:24

„Holivudo istorija. Kino industrija: 100 metų godumo, ištvirkavimo ir skandalų“. Autorius: Kieron Connolly

Tai iliustruota sekso, nesaikingumo, nusikaltimų, savižudybių, ambicijų, išdavysčių ir kompromisų istorija, pasakojanti, kas Holivude vyko šiapus ekrano.

Praėjo daugiau kaip šimtas metų nuo tada, kai Holivudas tapo Amerikos kino centru. Nors visada tvirtino esąs kerinti vieta bei gražiųjų ir talentingųjų namai, Tinseltaunas („blizgučių miestas“, kaip dažnai vadinamas Holivudas) nuo pat įkūrimo turėjo tamsiąją pusę. Filmų kūrėjai į Kalifornijos pietus vyko ne vien dėl saulėtų orų; jie čia keliavo siekdami išvengti autorių teisių, varžančių kino kamerų naudojimą. Nuo pat pirmųjų dienų Holivudas – fantazijos karalystė – tapo nesaikingumo sinonimu: pernelyg daug pinigų, pernelyg daug liaupsinimo, pernelyg daug lūkesčių ir pernelyg daug egoizmo. Nors kino žvaigždėms čia visada buvo nuolaidžiaujama, vos tik populiarumas išblėsdavo, jų laukdavo žiaurus kritimas. „Holivudo istorija“ visa tai aprėpia: nuo kino studijų atsiradimo XX a. pradžioje iki jų atitekimo korporacijoms mūsų laikais; nuo Holivudo garsenybių narkomanijos iki McCarthy?io epochos raganų medžioklės ir #MeToo. Itin išsamioje ir labai įdomioje knygoje atskleidžiama, kad istorijos šiapus ekrano yra tokios pat jaudinančios, kaip ir tos, kurias matome ekrane.

Knygą iš anglų kalbos vertė Edmundas Juškevičius.

„Įtakingiausios mūsų laikų asmenybės“. Autoriai: Roberto Mottadelli, Gianni Morelli

56 knygoje aprašyti žmonės neabejotinai pakeitė mūsų pasaulį – į gera arba į bloga. Nuo architekto Le Corbusier, astronauto Neilo Armstrongo ir dizainerės Coco Chanel iki pilietinių teisių aktyvisto Martino Lutherio Kingo jaunesniojo, grupės „The Beatles“ ir „Facebook“ įkūrėjo Marko Zuckerbergo – šioje albuminėje knygoje pristatomos įtakingiausios XX ir XXI amžių asmenybės. Trumpas biografinis aprašas su archyvinėmis nuotraukomis vaizdingai perteikia kiekvieno žmogaus nuopelnus ir istorijoje paliktą pėdsaką. Autorių sudarytame sąraše rasite garsių muzikantų ir dailininkų, mokslo ir technologijų novatorių, tyrinėtojų, sportininkų, pramonininkų, dvasinių lyderių ir politikų, įskaitant tuos, kurie sukėlė siaubingą sumaištį pasaulyje.

Taip pat serijoje: „Įtakingiausios mūsų laikų moterys“ ir „100 fotografijų, pakeitusių pasaulį“.

Knygą iš anglų kalbos vertė Lina Kulišauskaitė.

„Tutanchamonas“. Autorius: T. G. Henry James

Kai 1922 metų lapkritį anglų archeologas ir egiptologas Howardas Carteris atrado faraono Tutanchamono kapavietę Egipte, netikėta naujiena greitai pasklido po pasaulį ir visus pribloškė.

Naujos kapavietės Karalių slėnyje atradimas buvo neįtikėtinas laimėjimas, o joje aptikti stulbinantys daiktai, niekieno nepaliestas karstas ir įkapės atėmė žadą. Nepažeisti karališkieji laidojimo rūmai, apie 11 kilogramų sverianti auksinė karaliaus Tutanchamono kaukė ir daugiau nei 5000 artefaktų yra bene ikoniškiausi senovės Egipto simboliai. Tvarkant kapavietę, darbininkus persekiojo nelaimės, tragedijos, nesusipratimai ir rietenos, nes teigiama, kad kapavietėje ant sienų buvo išraižyti prakeiksmai – tie, kurie įžengs į kapą, greitai mirs...

Išskirtinės šio albumo nuotraukos suteikia galimybę susipažinti su neįkainojamais faraono Tutanchamono papuošalais, baldais, drabužiais, ginklais, gausiai išpuoštais auksu, ir žavėtis galinga senovės Egipto civilizacija.

Knygą iš anglų kalbos vertė Daiva Bičev.

„Stiliaus ikonos. Dešimt madą pakeitusių moterų“. Autorius: Valeria Manferto de Fabianis, sudarytojas: Paola Saltari

Tai knyga apie garsias stiliaus ir elegancijos ikonas, kuriomis žavisi ištisos kartos. Net ir šiandien jos yra įkvepiantys grožio ir žavesio etalonai.

Išskirtinėse nuotraukose – dešimt mados istorijoje žymę palikusių moterų: nuo kino žvaigždžių, tokių kaip Marilyn Monroe ir Audrey Hepburn, iki kontroversiškų asmenybių, tokių kaip princesė Diana ir Coco Chanel. Šios neeilinės asmenybės niekada nepataikavo madai, bet pačios ją kūrė pasirinktais drabužiais ir kitomis stiliaus detalėmis, o dėl savo elgesio arba gyvenimo įvykių nuolat buvo žiniasklaidos dėmesio centre. Susipažinkite su šių nepamirštamų ir ypatinga elegancija bei savitu įvaizdžiu apdovanotų moterų istorijomis.

„Rokenrolo paslaptys ir tragedijos“. Autorius: Michele Primi

Knygoje rasite 63 pasakojimus apie kūrybą, gyvenimą ir mirtį rokenrolo pasaulyje. Tai dramatiškos istorijos apie pačiame kūrybiškumo žydėjime staiga nutrūkusį gyvenimą, apie neįtikėtinus susidūrimus su lemtimi, menininkus, kurie mirė daug metų kovoję su savo demonais, vis labiau slėgusiais ir neįveikiamais. Pasakojimai apima laikotarpį nuo Buddy Holly iki Whitney Houston: šios muzikinės legendos gyveno skirtingose epochose, laikėsi skirtingo gyvenimo būdo, kiekviena savaip išreiškė savo talentą, tačiau buvo panašios tuo, kad tapo mūsų laikų simboliais. Daugelis jų priklauso vadinamajam „Klubui 27“ – būriui muzikantų ir dainininkų, kurie mirė sulaukę dvidešimt septynerių. Taip pat skaitykite albuminę knygą „Rokas. Roko muzikos istorija“.

Knygą vertė Aidas Jurašius.

„Jackie. Jacqueline’os Kennedy Onassis gyvenimo, meilės ir stiliaus istorija“. Autorius: Chiara Pasqualetti Johnson

Graži, išsilavinusi, rafinuota, diskretiška, bet gundanti Jackie Kennedy buvo mylimiausia visų laikų pirmoji ponia, o likimas jai nepagailėjo turtų, sėkmės, visuomenės dėmesio ir sielvarto. Šioje knygoje gyvai aprašyta nepamirštama iškilios moters gyvenimo, meilės ir stiliaus istorija, iliustruota nuotraukomis nuo pat vaikystės iki gyvenimo pabaigos. Tai jautrus ir išsamus visą pasaulį sužavėjusios moters portretas.

Knygą iš anglų kalbos vertė Ieva Driukienė.

„Goja. Gyvenimas ir kūryba 500 iliustracijų“. Autorius: Susie Hodge

Kūryba, kurioje užfiksuoti XVIII a. pabaigos ir XIX a. pradžios neramumai Ispanijoje, Fransiskui Gojai pelnė paskutinio iš senųjų ir pirmo iš didžiųjų moderniųjų meistrų vardą. Nuo karališkųjų portretų iki keistų, groteskiškų iliustracijų – jo kūryboje atsiskleidžia iškankintas genijus, kuriantis vienus pagauliausių kada nors egzistavusių paveikslų. Pirmoje šios knygos dalyje aprašomas Gojos gyvenimas ir kūrybinis kelias. Antra knygos dalis – tai 300 paveikslų, piešinių, grafikos darbų albumas. Goja tyrinėjo ir realybę, ir vaizduotę, sudėtingą žmonių sielą, kūrė nevaržoma ir ekspresyvia technika, todėl laikomas romantizmo pirmtaku.

Serijoje apie garsius menininkus taip pat skaitykite „Leonardas da Vinčis. Gyvenimas ir kūryba 500 paveikslų“, „Gogenas. Gyvenimas ir kūryba 500 paveikslų“, „Van Gogas. Gyvenimas ir kūryba 500 paveikslų“ ir „Mikelandželas. Gyvenimas ir kūryba 500 paveikslų“, „Rembrantas. Gyvenimas ir kūryba 500 iliustracijų“.

Knygą iš anglų kalbos vertė Rima Čeliauskaitė.

„Šachas ir matas! Nesenstanti šachmatų istorija – įspūdingiausios partijos, iškiliausi žaidėjai“. Autorius: Ben Graff

Genialumas, apsėdimas, net beprotybė... Pasaulio šachmatų čempionų gyvenimas buvo turtingas ir įvairus. Knygoje pasakojamos šešiolikos iškiliausių šachmatų žaidėjų biografijos, aprašomos partijos, kurias žaisdami jie pasiekė viršūnes, pateikiamos partijų schemos, svarbiausi ėjimai, infografikai.

Nėra abejonių, kad aukščiausio lygio žaidėjai varžydamiesi atskleidžia šviesiausius ir kartais tamsiausius savo bruožus. Tiek sėdėdami prie žaidimo lentos, tiek nuo jos pasitraukę, šachmatininkai nevengdavo įsivelti ir į politines machinacijas, tačiau taip pat stulbino kūrybiškumu ir bičiulyste. Šachmatų istorijoje yra gausybė žaidėjų, palikusių įsimintinus pėdsakus.

Ar galėjo Bobbis Fischeris nugalėti Borisą Spaskį Šaltojo karo metu vykusiose „šimtmečio rungtynėse“? Kokį vaidmenį Anatolijaus Karpovo ir Viktoro Korčnojaus mače suvaidino užkoduoti jogurtai, guru ir hipnotizuotojai? Kodėl buvo nutraukta skandalingoji Gario Kasparovo ir Anatolijaus Karpovo „Maskvos žiema“? Kas yra geriausia visų laikų šachmatininkė moteris? Kaip šachmatų arenoje klostėsi žmogaus ir mašinos dvikova?

Knygą iš anglų kalbos vertė Mindaugas Krankalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.