Vilniaus knygų mugėje leidykla „Terra Publica“ žengia į grožinės literatūros suaugusiesiems rinką

2024-ieji – ypatingi metai vienai didžiausių Lietuvos leidyklų „Terra Publica“.

Selemonas Paltanavičius.<br>Leidėjų nuotr.
Selemonas Paltanavičius.<br>Leidėjų nuotr.
Danguolė Kandrotienė ir Vytautas Kandrotas – leidyklos įkūrėjai.<br>Leidėjų nuotr.
Danguolė Kandrotienė ir Vytautas Kandrotas – leidyklos įkūrėjai.<br>Leidėjų nuotr.
Vytautas Kandrotas.<br>Leidėjų nuotr.
Vytautas Kandrotas.<br>Leidėjų nuotr.
Danguolė Kandrotienė.<br>Leidėjų nuotr.
Danguolė Kandrotienė.<br>Leidėjų nuotr.
Raminta Bekešiūtė.<br>J.Stasiūno nuotr.
Raminta Bekešiūtė.<br>J.Stasiūno nuotr.
Tomas Dirgela.<br>Diana Ko nuotr.
Tomas Dirgela.<br>Diana Ko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Rusnė Jankūnaitė, „Terra Publica“

Feb 22, 2024, 9:28 AM, atnaujinta Feb 22, 2024, 9:38 AM

Skaitytojams jau gerai žinomos vaikų ir paauglių knygos, žymimos „Debesų ganyklų“ ženklu, negrožinė literatūra ir stalo žaidimai, o dabar leidykla neria į gilesnius vandenis ir naujus metus pasitinka su dar didesne knygų įvairove, kurioje – grožinė literatūra suaugusiesiems.

Leidyklos „Terra Publica“ pirmasis dešimtmetis buvo pažymėtas negrožinės literatūros kūriniais, tarp kurių – istoriniai leidiniai, fotografijų albumai ir knygos apie Lietuvą. Vėliau, atsiradus leidyklos ženklui „Debesų ganyklos“, asortimente pasirodė pasaulinį pripažinimą pelniusi vaikų ir paauglių literatūra.

„Terra Publica“ jau užauginusi jaunųjų skaitytojų kartą su puikiai žinomomis „Debesų ganyklų“ ženklu pažymėtomis knygomis vaikams ir jaunimui, – sako leidyklos vadovė Danguolė Kandrotienė. – Su savo skaitytojais norime žengti į suaugusiųjų grožinę literatūrą, pasiūlyti jiems temų ir žanrų įvairovę, kartu išlaikydami aukštą vertybinę kartelę. Stengėmės atrinkti geriausiai įvertintus bestselerius iš viso pasaulio – iš tokių puikiai pasaulyje pažįstamų portalų kaip „The New York Times“ ir „Goodreads“.

Mūsų tikslas – atrinktomis naujausiomis knygomis suaugusiesiems, apie kurias šneka visas pasaulis, patenkinti skaitytojų smalsumą. Tarp greitai pasirodysiančių knygų rasite Lietuvoje itin pamėgtą detektyvų žanrą, paprastus ir istorinius romanus bei fantastiką. Tikimės, kad šis žingsnis leis toliau augti su mūsų skaitytojais, – intriguoja leidyklos vadovė D. Kandrotienė. – Norime, kad leidykloje vyrautų populiarioji literatūra, bet tai nereiškia, kad knygos bus menkesnės meninės vertės, atvirkščiai – renkame tik geriausiai skaitytojų ir kritikų visame pasaulyje įvertintą, apdovanojimus pelniusią literatūrą, kuri dovanos nepamirštamus įspūdžius ir kurios nenorėsite paleisti iš rankų.“

Pirmąsias tris suaugusiesiems skirtas grožines knygas, pažymėtas „Terra Publica“ ženklu, leidykla pristato vasario 22–25 d. Vilniaus knygų mugėje.

Čia literatūrinių įspūdžių išsiilgę skaitytojai pirmieji Lietuvoje turės galimybę susipažinti, įvertinti ir įsigyti tiesiai iš leidyklos atkeliavusias naujienas: „Amazon“ bestseleriu tapusį britų rašytojo Alexo Smitho trilerį „Laikraščių mergaitės“, jaudinantį „Spiegel“ bestselerį – Alenos Schröder romaną „Mergina mėlyna suknele“ bei „The Sunday Times“ bestselerių viršūnėse esantį Lucy Clark trilerį „Išgyvenę“.

Šiais metais leidykla „Terra Publica“ Vilniaus knygų mugėje pristato daug daugiau naujienų nei įprastai. Intriguojanti ir laukiama naujiena, kurios pristatymas vyks sekmadienį Vilniaus knygų mugėje, – savanorės šauktinės Ramintos Bekešiūtės knyga „Devyni mėnesiai kariuomenėje. Be pagražinimų“. R. Bekešiūtė įkvepiančioje knygoje pasakoja apie viską, ką teko patirti Pulkininko Juozo Vitkaus inžinerijos batalione, išėjus atiduoti duoklės Tėvynei. Nuo bemiegių naktų, nepatogumų, pritrintų kojų iki įvairiausių jausmų ir minčių apie savivertę.

„Mano knygoje daug sarkazmo ir nuoskaudų. Ašarų, džiaugsmo ir, žinoma, keiksmažodžių. Nes tai buvo vienintelis mūsų emocijų išraiškos būdas – keiktis“, – autorė trumpai apibūdina savo knygą „Devyni mėnesiai kariuomenėje. Be pagražinimų“.

Kelionių ir ypač Paryžiaus mėgėjus Vilniaus knygų mugėje nudžiugins Vytauto Kandroto naujiena „Pažink Paryžių“. Knygoje pateikta informacija rinkta apie 20 metų atrandant ne tik turistines Paryžiaus vietas, bet ir pažįstant tikrąjį romantiškojo miesto veidą. Skaitytojus į pažintį su kruasanų miestu autorius pakvies šeštadienį knygos pristatymo metu.

„Paryžius – vienas svarbiausių pasaulio miestų, G7 valstybės sostinė, todėl čia kiekvieną savaitę lankosi aukšto rango užsienio politikai, vyksta tarptautiniai renginiai. Per metus jame surengiama per 300 konferencijų, mugių ir festivalių. Paryžius itin daugiasluoksnis, šalia sugyvena ir benamiai, ir patys turtingiausi šalies verslininkai. Ir gerai įsitvirtinę „bo-bo“, t. y. buržua bohema, ir naujieji „pau-bo“, t. y. vargšai bohemininkai“, – apie knygoje „Pažink Paryžių“ pristatomą miestą kalba autorius V. Kandrotas.

Leidykla „Debesų ganyklos“ mugės metu pristatys net kelias naujienas jauniesiems skaitytojams. Iš jų galima išskirti netikėtų faktų gausią Selemono Paltanavičiaus įdomiąją enciklopediją „Dramblys ant delno“ (iliustratorė Reda Tomingas) ir Joke van Leeuwen knygą „Kai mano tėtis tapo krūmu“, kurių pristatymai taip pat vyks Vilniaus knygų mugėje. Penktadienį į rimtesnę diskusiją su paaugliais apie nerimą, kito žmogaus priėmimą tokio, koks jis yra, kvies vaikų knygų apžvalgininkė ir kritikė Eglė Baliutavičiūtė su psichologe Vika Aniuliene ir „Vaikų linijos“ atstove Kristina Gaižiūniene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu