Medinė Pavilnio bažnytėlė paskelbta kultūros vertybe

Kultūros vertybių registrą papildė vienintelė Vilniaus mieste esanti medinė katalikų bažnyčia - Pavilnio Kristaus Karaliaus ir Šv.Kūdikėlio Jėzaus Teresės bažnyčia.

Bažnyčia yra stačiakampio plano, vienabokštė, trinavė, su prieangiu, virš prienamio įrengtas vargonų choras.
Bažnyčia yra stačiakampio plano, vienabokštė, trinavė, su prieangiu, virš prienamio įrengtas vargonų choras.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 3, 2009, 1:05 PM, atnaujinta Apr 9, 2018, 2:57 PM

Bažnyčia yra stačiakampio plano, vienabokštė, trinavė, su prieangiu, virš prienamio įrengtas vargonų choras. Bažnytėlės fasadai, pasak specialistų, atitinka Lenkijos kalnų kurorto Zakopanės stilistikos architektūrinio sprendimo visumą.

Pietrytinio fasado prieangis iš trijų pusių paremtas medinėmis kolonomis su medinėmis profiliuotomis pasparomis, fasadą puošia Vilniaus globėjo Šv.Kristoforo bareljefas.

Ant bokštelio įrengtas metalinis ornamentuotas kryžius. Vertingais taip pat pripažinti: bažnyčios interjeras, vidaus dekoro elementai, paveikslai ir skulptūros.

Pavilnio Kristaus Karaliaus ir šv.Kūdikėlio Jėzaus Teresės bažnyčia pastatyta 1935 metais. 1939 m. buvo įkurta parapija, o 1944 m. šalia bažnyčios buvo įkurtos kapinės. Po Antrojo pasaulinio karo bažnyčia buvo atnaujinta kunigo Konstantino Molio iniciatyva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.