R.Tuminui Maskvoje įteikta Tūkstantmečio žvaigždė (nuotraukos)

Lietuvių teatro režisierius, Maskvos J. Vachtangovo akademinio teatro vadovas Rimas Tuminas ketvirtadienį apdovanotas Tūkstantmečio žvaigžde už Lietuvos vardo garsinimą. Šį Užsienio reikalų ministerijos garbės ženklą režisieriui įteikė Maskvoje besilankantis Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas.

R.Tuminas yra pastatęs daugiau kaip 40 spektaklių Lietuvoje ir Rusijoje, už savo kūrybą pelnęs abiejų šalių apdovanojimų.<br>V.Ščiavinskas
R.Tuminas yra pastatęs daugiau kaip 40 spektaklių Lietuvoje ir Rusijoje, už savo kūrybą pelnęs abiejų šalių apdovanojimų.<br>V.Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2009, 12:24 PM, atnaujinta Apr 7, 2018, 11:25 AM

Pasak V.Ušacko, R.Tuminas yra viena iškiliausių kultūros asmenybių Lietuvoje ir už jos ribų, pelniusi prestižinius tarptautinius teatro apdovanojimus.

„R.Tuminui pradėjus dirbti Maskvos J.Vachtangovo teatre Lietuvos, kaip teatro šalies, vardas sustiprėjo, išaugo domėjimasis Lietuvos teatro mokykla ir Lietuva apskritai“, - įteikdamas Tūkstantmečio žvaigždę sakė ministras V.Ušackas.

Apdovanojant teatro režisierių Lietuvos ambasadoje Maskvoje dalyvavo J.Vachtangovo teatro aktoriai, Rusijos žiniasklaida ir lietuvių bendruomenės atstovai.

R.Tuminas 1990 metais Lietuvoje įkūrė Vilniaus mažąjį teatrą, nuo 2007 m. vadovauja Maskvos akademiniam J.Vachtangovo teatrui.

R.Tuminas yra pastatęs daugiau kaip 40 spektaklių Lietuvoje ir Rusijoje, už savo kūrybą pelnęs abiejų šalių apdovanojimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.