Bardų festivalyje „Akacijų alėja“ pasirodys ir televizijos žvaigždės

Į Kulautuvos pušų amfiteatrą dvyliktą kartą kviečia bardų festivalis „Akacijų alėja“, vyksiantis jau liepos 7 dieną. Daug tradicijų išlaikantis festivalis šiemet žada daug naujovių ir staigmenų. Čia pasirodys ir televizijos projekto „Chorų karai“ nugalėtojas Kauno rajono Božole choras.

Festivalyje pasirodys žinomi dainuojamosios poezijos atlikėjai bei televizijos žvaigždės.<br>Organizatorių nuotr.
Festivalyje pasirodys žinomi dainuojamosios poezijos atlikėjai bei televizijos žvaigždės.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 6, 2012, 5:00 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 9:19 AM

„Per dvylika metų „Akacijų alėja“ tapo tokiu kultūriniu reiškiniu bei Kulautuvos vizitine kortele, kurios pristatyti nebereikia. Kiekvienas festivalis išlaiko dalį tradicijų – jos yra vertinamos ir puoselėjamos, tačiau kasmet gimsta kažkas nauja: įdomu, nepatirta, tiesiog gera“, – sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Keičia festivalio vietą

Šiemet festivalio scena bus perkelta į kitą, daug erdvesnę vietą. Ji stovės puikiai įrengtame parke kitapus Akacijų alėjos. Keisti vietą festivalio organizatoriai nusprendė todėl, kad per dvylika metų festivalis labai išaugo ir išsiplėtė – tūkstančiai susirinkusių dainuojamosios poezijos gerbėjų vargiai galėjo ir matyti sceną, ir klausytis atliekamų kūrinių. Pasikeitus vietai, didės vaikams skirta zona, žiūrovams bus patogiau prieiti prie „Akacijų“ krautuvėlės, prekybininkų, bus paprasčiau judėti.

„Mes artėjame prie Nemuno. Tai pusiaukelė tarp to, kur buvome, ir upės. Taip dėkingiau atsiskleis mūsų žanro specifika, kurią atspindi žodžiai „sielos piknikas dainuojamajai muzikai su giliais tekstais“, – nuotaikingai dėstė festivalio prodiuseris Virgis Stakėnas.

Programoje – staigmenos ir siurprizai

Šiemet bardų festivalis žada ne vieną staigmeną. Kai kuriuos į sceną lipsiančius atlikėjus matysime kitame amplua. Tarp jų bus ne tik lietuviai, bet ir iš užsienio atvykę atlikėjai. Dar viena dvylikto bardų festivalio naujovė – nebe trys, o keturios renginio dalys.

Pirmoje dalyvaus „Mažosios akacijos“ atrankos konkurso, respublikinio moksleivių dainuojamosios poezijos konkurso, V. Kernagio konkursų laureatai. Taip pat į sceną lips ir „Akacijų žiedo“ nominaciją pelniusi jaunoji dainė. Iš viso čia pasirodys 9 jaunieji bardai, atliksiantys po dvi dainas.

Antroje dalyje vyks „Žmogaus orkestro“ („One Man Band“) pasirodymai. Į sceną lips iš Italijos atvykęs lūpinės armonikėlės meistras Leno Landinid, grojęs prestižiniame San Remo festivalyje. Iš lietuvaičių – multiinstrumentalistas, grupės „Saulės broliai“ lyderis Saulius Petreikis.

Tradicinėje dalyje pasirodys folk muzikos generolų duetas – reprezentacinių Užatlantės klubų senbuviai Mustard's Retreat (JAV), vokalistė, fleitininkė, Birštono džiazo festivalio laureatė Neda ir „Aktorių trio“ narys, pamėgtų dainų autorius Olegas, „Keistuolis“ Andrius Kaniava, dainų autorius ir atlikėjas, vienas iš Lietuvos dainuojamosios poezijos signatarų Virgis Stakėnas, teatro ir kino aktorius, „Auksinio scenos kryžiaus“ laureatas, legendinio Jaunimo teatro dešimtuko narys Vidas Petkevičius, grupių „Stipriai kitaip“ bei „Suicide DJs“ įkūrėjas Vidas Bareikis, dainuojantis bliuzo gitaristas, grupės „Blues Makers“ lyderis Virgis Jutas, romansų atlikėja Liuba Nazarenko, roko muzikantas Tomas Sinickis.

„Užbaigos“ koncertas į dainuojamąją poeziją žvilgtels kitu kampu ir po 7 valandų ant žolės leis pritarti artistams ar net pajudėti. Čia pasirodys televizijos projekto „Chorų karai“ nugalėtojas Kauno rajono choras Božole.

Trauks visais įmanomais keliais

Į festivalį tūkstančiai dainuojamosios poezijos gerbėjų trauks ne tik dviračiais, automobiliais, autobusais, bet ir plauks laivu ar net skris lėktuvu!

„Iš S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo Aleksote lėktuvas skris į Kulautuvą. Visi norintys galės paskraidyti ir pačioje Kulautuvoje – 10 min. truksiančio skrydžio metu bus galima pasižvalgyti panemunės vaizdais, nuskristi iki Vilkijos ir atgal. Labai įdomu pažiūrėti į „Akacijų alėją“ ir visus susirinkusius iš viršaus“, – pasakojo lėktuvo pilotas Gintautas Platūkis.

Kelionę į festivalį „Akacijų alėja“ bus galima paįvairinti plaukiant laivu. Nuo Vytauto bažnyčios žemyn upe į Kulautuvos pušyną plukdys laivas „Tolstojus“. „Į festivalį labai raginame atvykti anksčiau – bent jau prieš kelias valandas. Tada ir vietą įsikurti rasite, ir dar po pušyną pasivaikščioti, ir Lietuvos upių tėvo srovės tėkme pasigėrėti spėsite, ir į mugę ar „Akacijų krautuvėlę“ užsukti galėsite, papramogausite atrakcionuose“, – sakė šventės organizatoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.