Fotografijų parodos „3000 kilometrų istorijos“ autoriams - TAFISA šulų akibrokštas

Šiaulių dailės galerijoje „Laiptai“ atidaryta „Lietuvos ryto“ fotografų Vlado Ščiavinsko (Vilnius) ir Gintaro Šiupario (Šiauliai) paroda „3000 kilometrų istorijos“. Ji veiks iki liepos pabaigos, o rudenį persikels į sostinę.

Valstybės dienos proga atidarytoje parodoje įamžintos dviejų alinančių žygių unikalios žemaitukų veisės žirgais akimirkos.
Valstybės dienos proga atidarytoje parodoje įamžintos dviejų alinančių žygių unikalios žemaitukų veisės žirgais akimirkos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2012, 3:53 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 8:50 AM

Valstybės dienos proga atidarytoje parodoje įamžintos dviejų alinančių žygių unikalios žemaitukų veisės žirgais akimirkos.

„Valstybės diena yra pati tinkamiausia pristatyti šią parodą. Taip sakau todėl, nes joje - ne šalnos pakąsto klevo lapo klyksmas ar iškentėtas autobusų stotelės šešėlis, o neįtikėtinai sunkiuose žygiuose Lietuvos vardą garsinę žmonės“, - per atidarymą kalbėjo G. Šiuparys, paraginęs plojimais pagerbti žygeivius.

2010 m. rudenį raiteliai, lydimi fotografo V.Ščiavinsko, pakartojo seną legendą – nujojo 2000 km iki Juodosios jūros ir pagirdė jos vandeniu ištverme garsėjančius žirgus.

2011 m. vasarą ta pati raitelių grupė su jų nuotykius įamžinusiu G. Šiupariu jojo senuoju Gediminaičių keliu iš Vilniaus į Krokuvą. Per Lietuvą, Baltarusiją ir Lenkiją nusidriekusiu 1000 km keliu iš karališkųjų Vavelio rūmų į Vilnių buvo pargabenti 1551 m. mirusios karalienės Barboros Radvilaitės palaikai.

Į parodos atidarymą atėję šiauliečiai turėjo progą pabendrauti su žygio dalyviais, paglostyti abiejose kelionėse žygeivius lydėjusį šunį Alšį.

Parodos autorius pribloškė Šiauliuose vykstančių TAFISA sporto žaidynių organizatorių įžūlumas. Kaip ir daugumą Šiaulių regione vykstančių kultūros renginių, parodą „3000 kilometrų istorijos“ TAFISA šulai pasiskelbė kaip savo. „Tai - neregėtas įžūlumas, nes pasisavinta ir idėja, ir mūsų triūsas, ir privačių rėmėjų pagalba“, - stebėjosi „Lietuvos ryto“ fotografai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.